Blek vs. bränd

Jag bränner mig i solen minst en gång per år.. och kikade lite på att köpa solskydd då solen faktiskt äntligen är här och såg då den här bilden...

 

 

Och under högt och mycket högt (30,50, 50+) står det när solen är som starkast.. och bara neeeh det kan ju inte stämma.. och inte ens medel känns som om att jag kommer köpa och använda i Sverige och inser nu så smått att Nej jag bränner mig nog inte för att jag är känslig för solen utan för att mitt beteende.. eller snarare tänk är helt uppåt väggarna.. för jag vill få färg och smäller då på med kanske.. 6? 8? och lägger mig när solen är som starkast och jag som blekast i flera timmar i solen och kan då ändå inte dra slutsatsen att jag kommer bränna mig sönder och samman.. eller snarare är det nog så illa att jag kanske vet att risken finns men jag chansar just för att jag vill få färg.. Hmm ja det tål ju att tänkas på.. Kan man vara lite schizofren tro? Som i jagvetvadsomärbästförmigmenjaggörändåtvärtom.. eller är det kanske bara det som kallas ren och skär dumhet?

 

Har de sista dagarna läst lite allt möjligt i tidningarna, som om jag inte slutar att tänka på det säkerligen kommer ge mig en hjärnblödning.. Som killarna som blev frigivna från våldtäkt med motiveringen att tjejen förmodligen knep ihop benen för att hon var blyg.. och att en vinflaska kan ses som sexleksak.. och ja att hon blödde av den är bara.. ja vad? Vad hände med att fråga för att vara säker på att alla är nöjda och glada?

 

Och sedan American Apparel som marknadsför sina unisex skjortor (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16775451.ab)  genom att låta en i stort sett naken tjej kravla omkring på möbler medan alla killar har lyckats hitta både t-shirt, byxor och tröja att ta på sig..  Ja visst sex säljer men var är då den halvnakna killen? Varför  är det okej att han har pappa jeans på sig och inte hon? Och är det inte lite långt att gå att skippa underkläder helt och hållet..

 

Men vad vet jag.. jag är bara en upprörd tant som ska försöka göra mig av med hjärnblödstankar, ge mig ut i den pollentäta världen och eventuellt köpa rätt solskyddsfaktor...


Ibland så...

Borde väl sova.. och borde vara trött men konstigt nog är jag inte det.. i går (idag) gick jag och la mig efter kl. 8.00  för att sedan gå upp vid 12 för att gå på massage (Ja jag vet, det är ett hårt liv jag lever.. ;) och dagen innan dess gick jag och la mig kl. 6.00.. Och inte för att jag festade som en galenpanna utan eftersom jag är jag och min B-uppsats skulle vara mer eller mindre färdig under helgen och innan igår hade jag skrivit 2-3 sidor..  Men så funkar jag.. tar det lugnt.. slappar lite.. tar det lite mera lugnt.. tills panik inträder när jag inser hur mycket som finns kvar och att tiden för att uträtta det är nästintill ingen men men jag tror det gick vägen ändå efter att ha bott i soffan hela gårdagen+natten så lämnade jag in vad som är mitt uppsatsmanus hittills på ca 25 sidor..  Den saknar dock allt fluff med innehållsförteckning och sånt + ett par stycken som ska skrivas.. och jag undrar så smått vad min handledare tänker om mig efter att ha fått ett halvdesperat mail där jag i stort sett bad om ursäkt för att jag finns och att min uppsats var allt annat än färdig.. (Vi har dock till den 20e på oss med pill men den skulle vara ”i stort sett färdig”). Så efter att ha klurat lite på om han skulle tro att jag fortfarande gick på högstadiet efter att ha läst min uppsats så blev jag inte helt ledsen när jag läste kommentaren:

 

”Bra jobbat Jennie – nu är det inte mycket kvar!” för att sedan följas av lite praktiskt info om framsida m.m. och sedan avslutas med ”Du har lagt ned ett jättejobb på din uppsats, Jennie. Den hade faktiskt räckt till för en C-uppsats...”

 

Så först blev jag tokglad.. sen.. va gjorde jag? Och efter det så hmm han skrev ju faktiskt inte att den var bra.. som i att det lät vettigt.. kanske var det ett A for effort.. men självklart ska man ju vara positiv och allt sånt dära så jag har kommit fram till att den inte kan suga för då borde han väl ändå ge mig en heads up innan jag lämnar in det färdiga arbetet.. (?)

 

Dagen har dock lyckats passera utan att jag har pluggat något, vilket jag verkligen borde gjort, för förutom att jag har kvar resten på min B-uppsats så ska en ny uppgift skrivas och lämnas in till onsdag + att jag jobbar imorgon + att jag har en gammal uppgift hängande över mig.. men det gäller bara att vänta tills paniken slår in för då jobbar jag ju tydligen som bäst ;)

 

Och jag tror eventuellt att det bästa som hänt mig är mina nya post it lappar.. Jag brukar ju visserligen färgkoordinera med överstrykningspennor innan jag ska skriva någon uppgift men hade lite låneböcker och tänkte att det kanske inte var världens bästa idé.. så då köpte jag post it lappar i plast som inte är mindre än fantastiska... kan vara tröttheten som gör mig lite extra lycklig över dem men allt som kan bringa ordning i kaoset är lycka...

 

Neh nu ska jag ta med mig min kurslitteratur till sängen och som vanligt inbilla mig att det betyder att jag kommer läsa lite i den innan jag ska sova, det har hittills aldrig inträffat men skam den som ger sig.. och det är ju inte helt oskönt att vakna med ett hörn av en bok intryckt i kinden så varför inte..

 

GodNatt =)


RSS 2.0