Jahaja...

För er som tycker att det är en sån där alldeles solig extra fluffigt bra dag idag så  kan det vara läge att stänga ner sidan, sätta på en bra låt och hitta på något annat istället...
 
Den senaste veckan har inte varit solsken och rosa fluffiga moln för mig inte utan snarare berg och dalbana eller att simma tillsammans med krokodiler och hajar.. och för de som känner mig så jag rädd för både höga höjder, krokodiler och hajar och simmar på djupt vatten det gör jag bara inte.. ;)
 
Om det är någon som har varit inlåst på en toalett eller liknande den senaste veckan så har SJ varslat oss i Tranås och 31 juli så läggs hela biddevitten ner.. och underligt nog kändes det ändå hyfsat ok tisdag och onsdag, även om 1000 tankar snurrade runt i huvudet.. sen fick jag dock reda på att saker och ting inte funkar riktigt som jag trott och att min fantastiska plan på att plugga vidare kanske inte alls går att genomföra (oceaner av tårar) (vilket dessutom betyder gnugg i ögonen och att jag istället för att läka ögonen gnuggade sönder lite till och får släpa på glasögonen i veckor alt. månader) well well..
 
Det som ställer till det hela är att arkivvetenskap som jag tänkt läsa till hösten bara går att läsa på helfart i Stockholm eller Göteborg och jag vill inte flytta till någon av städerna. Det går att läsa på distans som jag tänkt men numer bara på halvfart. OCH jag får inga pengar från akassan om jag läser samtidigt. Jag har heller inte tillräckligt med studiemedel till att läsa på helfart i 2 år om jag nu skulle vilja läsa någon kurs parallellt med arkivvetenskapen, nej jag har 1,5 år (minus 2 veckor) kvar.. Jag får heller eventuellt inte några pengar från akassan alls eftersom jag pluggat och då inte jobbat tillräckligt de senaste 12 månaderna. De kan titta längre tillbaka i tiden när man pluggar men då måste studierna räknas som avslutade och det är det inte säkert att de gör eftersom jag inte har läst ett program som jag är färdig med..*slita i håret och skrika lite grann*  Jag skulle ju kunna chansa och börja plugga på helfart ett år och bara hoppas på att jag får ett jobb inom ett år så jag kan jobba 50% men gör jag inte det så måste jag avsluta studierna mitt i och då får jag definitivt inga pengar från akassan..
 
Det magiska ordet kan dock vara trygghetsrådet.. de kan tydligen hjälpa till med studier.. jag har dock inte haft något möte med dem än och vet inte när det är min tur.. och jag har lyckligt förträngt allt de senaste dagarna och lever väl så smått på hoppet att de ska skänka mig allt de äger och har så att jag kan plugga färdigt.. eller ja tills ikväll när jag började fundera lite (aldrig bra) och googla (jättedåligt).. och det ser ut som om de betalar kortare kurser eller kan bidra med "extrapengar" utöver studielån och betala böcker osv. men det täcker ju inte på långa vägar vad jag behöver så nu sitter jag här med en bok om seriemördare som tröst och kan inte sluta att älta. Inte tycks jag kunna stänga av på nytt och fortsätta leva på hoppet..  För jag vet ju inte om de kan eller inte kan.. och det gör mig crazypants.. men imorgon är en annan dag och kanske är jag då på väg upp i den där berg och dalbanan..eller så har krokodilen siktat in sig på något mer aptitligt att äta.. who knows..
 
Told ya du skulle lyssnat på den där låten istället.. ;)
 
 
 

Man ska ju vara positiv (ja det är vad jag hört iaf...)

Så..
 
Jag har inte råkat ut för en allvarlig olycka eller blivit sjuk idag
 
Jag har heller inte blivit yxmördad eller kidnappad
 
Jag har inte blivit påkörd av en bil och jag har inte överdrivet ont någonstans
 
Jag har alla mina tänder kvar och likaså alla kroppsdelar
 
Jag har inte blivit attackerad av en björn eller sparkad av en älg
 
Jag har inte blivit rånad eller fått min cykel stulen
 
Jag har någonstans och bo, en mjuk säng och en gosig katt
 
Så inte kan jag gå runt och vara ledsen för att jag blivit uppsagd.. eller ja rent tekniskt är jag ju faktiskt inte uppsagd än utan varslad så att liksom inte kan man vara helt ledsen för det heller ju..
 
Meeeeen jag har inte tid att bli varslad.. jag har uppgifter och uppsatser att skriva, tentor att läsa till samt jobba på det.. så att nej jag har inte också tid att tänka på hur och var och när jag ska hitta ett nytt jobb.. om det ska funka att plugga och hitta ett jobb parallellt med det och om man får stämpla hälften om man pluggar och tar studiemedel hälften.. och om man jobbar tillräckligt mycket för att ha tillräckligt med pengar men inte så mycket att det inte funkar med studiemedlet.. Så jag behöver ju så klart nu en personlig assistent och det funkar ju inte om jag bara får 80% av 80% i lön sen.. så att nej jag vägrar vara varslad för jag har faktiskt inte tid med det just nu.. återkom om ett år eller tre.. så får vi se hur jag känner då...
 
 

RSS 2.0