Jag önskar mig...

Ja nu är det faktiskt så att tiden sprungit iväg och idag är det bara en vecka kvar till min födelsedag... Kändes som om det nyss var 2 månader kvar men man har väl lite svårt att hänga med när man blir äldre ;) Eller så kan det vara solens fel.. Är helt fascinerad över att det är soligt varje dag.. Och kanske har tiden sprungit ifrån mig när jag suttit här och varit fascinerad...  Är samtidigt lite stressande.. känns som om man borde vara ute i solen jämt och hoppa runt och vara hälsosam men så funkar det ju inte.. Behöver ju faktiskt jobba, äta osv.  Jaa och nu är jag medveten om att man alltid har ett val..  MEN jobba = pengar = köpa mat, saker osv... och vad för nytta skulle jag ha av solen om jag sprang runt hungrig och grinig.. Neh just det.. Robinson är inget för mig..

Jo så skulle jag ju nu önska mig lite saker.. brukar inte komma på något längre men nu när jag klurar lite på det så är det ju en massa saker man vill ha =)

- Sovmorgon, vakna av mig själv och inte vara det minsta trött

- Soligt

- Noll bränna mig eller pollenchock

- Ingen stress till tåget hem som det normalt sett brukar vara

- Choklad.. funkar i vilken form som helst.. Tårta, kaka, bakelse, glass, praliner..

- Present.. Ja jag vet att man ska vara alldeles vuxen och inte önska sig något.. men ärligt.. jag skulle gråta ihjäl mig om jag inte fick något av någon.. och nu menar jag inte att alla ska ge mig något.. (men typ mamma och pappa måste ;)

- Nystädad lägenhet.. Utan någon form av ansträngning från min sida (Ja det är orimligt men det är ju min lista och en flicka kan väl få drömma lite.. =)

- Fest

- Att jag hittar den jättedyra solskyddsfaktorn så jag slipper soleksem i sommar

- En bra ryggsäck att ha som handbagage till Nice-resan

- Komptimmar i oändlighet

- Lycka och välgång (Kan väl aldrig skada att slänga med)

Vem anade att de spelade så mycket bra musik på morgonen på Mtv.. Nej jag brukar inte gå upp tidigt på morgonen för att sätta mig i soffan och lyssna på Mtv.. Skulle egentligen vara på jobbet nu meen precis när jag überstressad skulle äta min frukost så ringde det från jobbet och då fick jag komp som jag hade önskat mig fram till lunch.. och ja..ingen idé att lägga sig igen när man redan duschat och sminkat sig så nu sitter jag här och njuter av att vara ledig (Hade egentligen planerat att utnyttja tiden till att plocka iordning lite och städa.. eller varför inte en promenad.. men ja.. vi får se ;)

Vad tror ni.. är det pollen i luften? Börjat klia lite i ögonen.. kan inte avgöra om det är pollenkli eller trött kli.. lutar åt pollenkli.. hmm ja är väl dags att inventera medicinskåpet och se om man har några allergitabletter kvar då..

Veckans bild..



Hade en idé (visserligen inte min idé men ändå =) taklök i konservburkar.. hitta dock inga taklök och ja.. vill jag ha något så vill jag ha det nu.. så fick bli en kompromiss..

Jaha nehe.. om man skulle ta och göra något annat då.. Ska fundera lite på vad och passa på att vrålgosa med en intet ont anande Nelson =)

Ha de!


Tröttare än trött..

.. vad nu det innebär.. Har iaf jobbat hela påskhelgen och tidigt två dagar i rad och nu är jag trött.. men imorgon är jag ledig och får sova länge så lite lycklig är jag nog allt också..  =)

Ska klippa mig imorgon och hmm.. ja.. för att vara tråkig så blir det nog "som vanligt", möjligen lite kortare i nacken.. Tänkte slänga ur mig idén imorgon iaf så får man se om hon grimaserar eller inte..
 Har verkligen ingen fantasi alls när det gäller mitt hår känner jag.. dessutom så är jag grymt bra på att skjuta upp saker så därför lyckas jag alltid skjuta upp att tänka ut hur jag vill klippa mig osv tills jag kommer till frisören och då känns det opassande att försöka kläcka en bra idé på stubinen så att säga.. då vet man ju aldrig hur man kan se ut när man kommer därifrån.. rakat på ena sidan och lila ränder eller något.. neh.. så tråkigt men ändå garanterat fritt från hurihelveteserjagut-tårar..

Upptäckte nu under den härligt soliga påsken att jag har en grymt bra balkong att sitta i bikini och sola på... *woohoo* tänkte jag.. och inbillade mig att jag kanske redan blivit en nyans brunare (fräknar).. men då.. kom jag på.. att underdelen på min bikini befinner sig någonstans i Grekland.. skiit också.. måste alltså inhandla ny bikini snarast.. plågsamt värre.. jaja..ytterligare en sak att skriva upp på min "att göra - lista".

Ja vem kunde anat att kvinnan som ropade "tjoho" och hoppade ner till isbjörnarna på Berlin zoo mådde psykiskt dåligt.. neh.. visst är det skönt att de skriver en hel artikel om det ifall ifall man inte listat ut det själv..

Har förutom detta läst i en annan tidning att män inte gillar roliga kvinnor (wtf!) jaja.. man får väl.. hmm.. ja..
 impuls handlade ju en flaska sprit häromdagen och den kanske man kan lura i någon och ja.. försöka inbilla dem att man är.. ja.. hmm.. hur är det nu man SKA vara då? Varför stod inte detta... taskigt värre..

Mer tidningsläsande (jo jag gör annat också).. tydligen ska de gräva upp en kyrkogård i Köpenhamn och flytta alla dessa kroppar för att bygga något annat där.. och hur glad är man inte för att man inte har det jobbet? =)
 
Är nog lite därför (kanske en si så där 10%) som gjorde att jag slutade med arkeologi... kom fram till att jag kanske inte vill gräva upp döda människor.. och jaa kanske är jag lite larvig.. men ja.. hmm.. känns inte så farligt när man sitter hemma och tänker på det men det blev lite mindre trevligt när man satt där och skrapade lite och hittade en del av ett skelett och funderade på att kanske kanske så var det inte alls ett djurben man satt där och dammade av (det var det som tur var)... De senaste dagarna har jag dock tänkt att kanske var jag dum som slutade.. att vara utomhus i det fina vädret och gräva upp spännande saker på jobbet låter ju inte så dumt.. Men det finns ju allt som oftast en anledning till att man slutar med saker och det bör det väl finnas... kan bara inte komma på den just nu..
Tänker skylla detta på solkoma.. eller möjligtvis glasskoma (Tack för glassen förresten Anna.. forsatte på den idag som en del i ett försök på glassterapi.. vet inte om det hjälpte men gott var det iaf =)

Nehe nu har jag blivit ännu tröttare så är nog bäst att jag slutar nu så att jag inte somnar här i soffan och vaknar med nackspärr imorgon..

Lycka är att få krypa ner under ett svalt täcke och somna utan en tanke på att ställa klockan för att gå upp tidigt.. =)

Natt!


Oh lordy-lord

Då var det bokat.. resa till Nice i sommar.. mitten av juni... Teresa och jag..  Och ja.. det är alldeles underbart och roligt och spännande.. jag ska bara ha min sedvanliga ångest-vecka över att jag ska flyga i sommar igen först..

Varje år så totalångrar jag att jag har bokat in en flygresa. Först precis när det är bokat och sedan några dagar innan själva resan. Jag lovar mig själv dyrt och heligt att nästa år ska jag minsann hålla mig på marken hela tiden och bara semestra i underbara Sverige.. och varje år så bokar jag ändå en flygresa som jag sedan har ångest över.. tur att man inte är koko eller så..

Köpte Leilas nya tidning för några dagar sedan och drabbades av jagbaramåstegåpåloppisochfynda.... NU! under fredagen.. men då jag slutade klockan 19.00 så var det inte helt lätt att lyckas med.. därför.. för att kväva mitt shopping behov så bestämde jag att köpa blommor till min påsk-plantering.. och ja.. utbuden i mataffärerna är ju inte helt stora.. så det slutade med bara två växter och väldigt mycket jord.. men.. ja.. det lär väl inte vara någon annan som har en likadan...



Varit ledig i helgen.. inte så dumt i det toppenfina vädret =) I lördags så var jag hemma hos m och p i Nässjö.. och på tåget dit så märkte jag att jag inte var mitt allra käckaste glada i balans - Jennie (ok neh jag vet jag är aldrig käck). Hur jag märkte detta var för att jag såg klotter på tåget.. Det stod "Hej svejsan" och den första tanken som poppade upp var:

Neee det heter antingen Hej svejs eller Hejsan svejsan..

Ja ni förstår.. det är illa när man börjar kritisera klotter..

Men inget som inte lite sol och värme kunde rätta till.. jag blir alltid så sugen på att bada när det är soligt och varmt..  vilket är ganska jobbigt i april, maj och början av juni när det inte är speciellt varmt i vattnet...

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiii jag ska bada i medelhavet i sommar igen.. se där.. nu känner jag mig lite lycklig igen =)


Ha det, natti natt och kram!


Varning för den knepiga flickan!

Japp, ni gissade rätt.. den knepiga flickan är ingen mindre än jag själv.. och när jag skriver knepig så är jag är mer än snäll mot mig själv..

Det råkar nämligen vara som så att jag har varit sjuk, ledig och sjuk igen de senaste 7 dagarna och har därför spenderat i stort sett all tid inomhus.. ensam.. OCH eftersom jag var sjuk och mådde illa så var det inget hoppaskutta upp och ner som gällde utan sitta och ligga still.. och eftersom jag av någon obestämd anledning aldrig har lust att läsa när jag är sjuk så bestämde jag mig för att titta på en gammal tv-serie.. med betoning på gammal.. Bidde Moonlighting från slutet av 80-talet.. och jag såg ALLA avsnitten..  och som ni förstår så känns ju inte detta helt hälsosamt..  Avsnitten har nu liksom etsas fast i hjärnan och jag kan inte om så än livet hängde på det glömma hur snygg, sexig och charmig jag tycker att en ung Bruce Willis var (en något chockerande upptäckt). Och inte nog med detta utan hela sista säsongen gick helt tvärtemot vad jag ville.. varförvarförvarför skulle han träffa hennes kusin istället för henne.. VA?! Kan någon förklara detta för mig? Och tro mig, jag har försökt att förklara för mig själv att det är just bara en tv-serie och att de här människorna inte existerar på riktigt.. detta funkade inte alls... testade sedan med att försöka förtränga sista säsongen och hitta på ett eget, lyckligt slut.. funkade lika dåligt.. så nu försöker jag att förtränga alltihopa och det verkar inte fungera så bra det heller..   Typiskt.. precis när man trodde att man var alldeles lagom störd så gick man och blev heltpåfelsidangränsen - störd.

Sedan följde en annan fasansfull insikt.. jag har ju aldrig tidigare tyckt Bruce Willis var snygg.. och detta antar jag är p.g.a. att han alltid varit "gammal" innan när man sett honom.. Tänk om man när man själv blir 50-60  inte är i kapp med tiden utan alltid kommer att tycka att killar i 20-35års åldern är snyggast.. Jäkla skit också.. jag kommer att bli en tant på 60+ som sitter hemma med katten och dreglar över en ung kille som visas i repris på någon gammal tv-serie..

Okej.. gissa vem som försöker panikplanera något alldeles underbart roligt och spännande som involverar en hel mängd med människor att göra nu i helgen som kommer?

Jaha... se där.. alla vettiga tankar är som bortbrända.. hmm tänkatänkatänka.. jo.. eller nja..vettig och vettig men det är ju en tanke iaf och man får inte var så där alltför petig..

Läste på nätet att tandläkare säger att det är faarligt att använda munskölj varje dag.. *upprörd* jag som precis arbetat in den goda vanan att använda munskölj 2 ggr om dagen.. typiskt.. jag som valde mellan att bli fruktansvärt framgångsrik och munskölj 2ggr per dag..  men.. jag tänker minsann inte ändra mig.. jag har satt upp den rubriken över min lista på saker jag ska förtränga och så håller jag tummarna för alla tänderna får stanna kvar i munnen..

Kom på ett nytt bra uttryck som mormor brukar säga som är hur användbart som helst.. använde det faktiskt själv så sent som idag.. "Lugna ner dig Fia får du fattighjälp"

Sen nu när tiden traskar framåt och det är på väg att bli påsk så hade jag också tänkt sälla mig till skaran som gör ett eget påskarrangemang. Så här långt har jag kommit hittills..

Inköp av små kycklingar



Inte så långt m.a.o. så vad tycker ni.. vad behöver jag mer? Vad för blommor.. Sanna.. hjälp mig! =)

Oh lordylord.. det här är nog första gången jag liksom hoppas på att det inte är så många som läser mitt inlägg..  Har inte kommit fram till om jag ska köra med attityden Edit Piaff (Je ne regret rien) (om man nu stavar så?) eller den här:



Nelle hälsar iaf att han gillar vädret, tycker att det är trist att matte är tillbaka på jobbet och inte ligger hemma i soffan hela dagarna och det nu är dags för mera sömn



Puss och kram på er barn och vuxna och sov nu så sött =)

RSS 2.0