Snöstormen: min plus- och minuslista

Det första minuset är att jag fick jobba över helt ofrivilligt 1,5 timme så jag fick börja trampa hemåt vid halv 12 istället och det kändes som om allt som kunde gå snett också gjorde det.. inte avslappnande för fem öre utan snarare hög puls, svettigt och gråtfärdig

På plussidan är att efter att vara alldeles överhettad så kändes det inte helt tokigt att bli lite snöad på..

Minus för att bli dygnsur av pulsandet i snön som lyckats bildas i drivor

Plus för att snön valde att glittra fint och att snöflingor kan vara alldeles perfekta.. ja jag är medveten om att jag låter som 13 =)

Minus med snöSTORM är att det blåser.. blåst går alltid bort.. brisar kan funka men inte blåst

Plus för att det redan varit snöigt i över 2 månader och nu så känns det som om det inte spelar så stor roll om det kommer lite till..

Hmm ja det är som det är..

I övrigt har det varit lite av en skitdag får jag säga.. Snöstorm eller inte.. Det känns som om jag är konstant trött och inte har energi till att göra något.. oavsett om jag är ledig eller inte..

Idag är det 2 månader sedan Tonie dog och jag fattar det inte.. Känns som om en evighet sedan han fanns och jag träffade honom senast .. känns som om jag inte kommer ihåg något om honom.. men jag orkar heller inte tänka på det.. på honom.. kanske varit lite för duktig på att förtränga och inte prata om det..Känns nästan som om han inte funnits.. och att det inte hänt även om jag vet att det är så..  och sen vågar jag knappt försöka tänka på på honom för tänk om jag inte kommer ihåg? inte något? Och även om man fungerar så finns det ju alltid där.. som om man går runt och är lite ömtålig eller väldigt sårbar hela tiden.. Vilket suger, jag vill vara som vanligt och känna mig som vanligt och inte bara vara trött, känslig och känna att jag inte kan göra saker.. Inte ha ett före och efter.. Kanske håller man på och blir knäpp utan att man vet om det.. var vänlig säg något isf.. kan vara bra att veta.. ungefär som med håret som spretade rakt upp som mamma och pappa hävdade att de inte alls lagt märke till när vi var ute och fikade.. vissa saker måste man säga så det så ;)

Snöstormens största minus är helt klart att det inte enbart är den som är jobbig..

Ledsen för mitt inte alltför uppmuntrande inlägg men klockan är 4.13 och jag tycks inte kunna gå och lägga mig, daimpåsen funkade inte och ingen annan verkar vara vaken så ja..

Håll tummarna för att 2 skitdagar i rad inte kommer inträffa och att det här med att det känns som om jag håller på och bli knäpp och gå sönder snart slutar


Jag tar det imorgon..

Imorgon ska jag klippa mig.. ÄNTLIGEN.. det är en evighet sedan jag klippte mig senast.. och inte för att det är svårt att få tid eller så utan för att jag är är jag.. Jag är fruktansvärt bra på att skjuta upp saker.. göra dem imorgon (vilket i själva verket då blir efter några månader). Och jag vet inte varför.. det är ju inte så väldigt jobbigt eller tidsödande att ringa och beställa en klipptid men ändå måste jag tänka att jag ska göra det i evighet, glömma bort, kom på igen. bestämma mig för att skjuta upp osv. osv. innan jag kommer till den punkten att jag är redo att elda upp mitt hår för att det ser förjäkligt ut. När jag väl då ringer och beställer tid i mitt jagkommersnarteldauppmitthårförattdetserförjävligtut - tillstånd så får man ta ett djupt andetag och acceptera att personen i andra änden troligtvis inte kommer kunna läsa av mitt tillstånd och på stört erbjuda en tid om si då där en halvtimme.. och trots all denna betänketid som man fått av allt uppskjutande så har jag aldrig någon klar bild av hur jag faktiskt vill att mitt hår ska se ut.. (är hyfsat bra på att skjuta upp tankeverksamhet också ;) så ja.. imorgon kommer jag väl se ut som vanligt helt enkelt.. inget revolutionerade..  Ett klart krav har jag dock och det är att mitt vita hårstrå som står rakt upp inte ska vara vitt längre och inte stå rakt upp.. Det är väl inte att begära för mycket? =)

Och på tal om att begära för mycket.. Var en kille i Kina som är helt besatt av Jessica Alba och hans flickvän gick därför med på att gå runt i en blond peruk under de 1,5 åren de var tillsammans men nu har han dumpat henne då han helt enkelt inte kunde fejka längre.. han tycker helt enkelt att hon var för olik Jessica Alba för att det ska funka.. Och nu kunde man ju hoppats på att hon bara "Puh skönt att bli av med den tokstollen och att jag får vara mig själv igen" men nej inte då.. Nu ska hon genomgå upprepade operationer för att bli så lik Jessica Alba som möjligt.. Det här är dock inte det värsta i hela historien.. Nej.. hennes vänner uppmuntrade henne att göra operationerna för att försöka få sin förre detta pojkvän tillbaka.. SERIÖST värdelösa vänner!

Igår morse vaknade jag av en otäck dröm.. Drömde att jag blev jagade av Ulf Olsson.. Ni vet han som mördade den lilla flickan Helene och Jannike (tror hon hette så) båda dessa var med mig och vi blev jagade upp och ner för ett berg.. Ja så skadad är man visst.. Ingen känsla man vill vakna med och behålla under dagen så självklart fick jag ju bestämma mig för att somna om igen =)

Nej Anna det smälter inte här.. eller jo det både smälter, blir mer is och snöar titt som tätt.. och om jag inte hade haft inställningen att "fastnar det inte utan minsta möjliga ansträngning så får jag vara utan den kunskapen" i skolan så kanske jag hade kunnat leverera en förklaring på hur det är möjligt också =)

Nehe om man kanske skulle anstränga sig lite och föra in lite information i mitt nya program "disgen".. tvivlar på att någon är intresserad av vad det är så nöjer mig med att säga att det kom med ett rejält häfte som man borde läsa igenom så att man har koll på hur man ska göra för att det ska bli rätt och riktigt och eftersom jag fortfarande är som jag är så tar det emot att läsa igenom det där  häftet så att jag är redo för att sätta igång.. vill så gärna göra det imorgon istället ;)


Vintern tar sig in

Ingen har väl undgått att det snöar och att det hänger rejäla istappar överallt.. så ock utanför mitt fönster..



Igår kväll började de smälta och ett ihärdigt droppande hördes.. tänkte inget vidare på det utan trodde att det kom från balkongen.. Sedan upptäckte jag dock att Nelle låg och stirrade in i väggen nedanför fönstret väldigt länge (vem kan undgå något så spännande som att det droppar.. kvällen var räddad för Nelles del). Upptäckte till slut att det droppade in och att det var en stor pöl i fönstret och på golvet. Så nu har jag dekorerat fönstret med en hink




På lördag är det pesonalfest.. hmm inte så sugen på att gå som det känns nu men har inte avanmält mig.. får se om det går att ångra sig.. Känns som om jag vill göra ingenting istället.. eller åtminstone vara fri att hitta på något annat.. Det känns mer lämpligt än att gå på fest när man har lust att gråta för i stort sett inget, är konstant trött och seg.. Jaja det blir som det blir och som det blir blir det..

Vi har fått reda på vad som hänt nu iaf.. och han dog tydligen av att han fått en virusinfektion i hjärtat.. vilket känns ja delvis overkligt.. och ja liksom lite futtigt.. eller kan inte förklara..  det är ju en helt vanlig virusinfektion som t.ex. influensa som har satt sig på hjärtat och.. det känns som om det borde varit någon allvarligare sjukdom, nu är det ju en allvarlig sjukdom eftersom man de facto dör av den,  men jag tänker på de där sjukdomarna som finns som man tänker är otäcka och allvarliga som cancer och hjärtattacker osv. Inte att man ska dö av något som normalt sett får än att snora i en vecka.. Vilket är delvis lite läskigt för en influensa eller liknande är inte så svårt att få.. men tydligen så var det ovanligt att det satte sig på hjärtat.. så ja.. får försöka natta den nojjiga delen av min hjärna..

Igår var jag duktig och organiserade min gaderob.. till klockan 03.. kanske inte helt poppis bland grannarna men inga arga lappar än så länge så förhoppningsvis är det lugnt.. får försöka lära mig att göra sådant på dan istället.. men så lätt att man vänder på dygnet när man jobbar kväll.. som tur är så är jag inte den värsta sömntutan här hemma iaf.. efter att jag gått upp idag så la sig Nelle i sängen och sov i ytterligare 5 timmar och just nu hänger han på min arm och sover =)







Läste i tidningen för ett tag sen om en kvinna som fått barn med en våldtäcktsman som satte inne. Han var dömd för 3 grova våldtäckter varav att han åtalades för mordförsök på en av dem för att våldtäckten var så pass grov. Den senaste våldtäckten som han dömdes för begicks i ett besöksrum på en flickvän. Vilket resulterade i att han inte får träffa sin nuvarande flickvän hur som helst och detta tyckte hon var skandaal för hon menar ju på att det faktiskt var TRE ÅR sedan det här hände.. och ja vad ska man säga.. stackars barn som får en puckad mamma (för att uttrycka sig milt) och en pappa som upprepat våldtar kvinnor..

Nähä nu ska jag göra något annat.. sova kanske? =)


RSS 2.0