Underbart är kort

Varit ledig i hela 3 dagar men ja som sagt underbart är kort. Har börjat räkna ner lite så smått till semestern nu.. vill vara ledig, sova, göra vad jag känner för när jag känner för det..Gaah BEHÖVER få vara ledig snart..Mer ledig..  men än så länge är dagarna rätt så många innan det blir långledigt för min del..

SPA resa till Polen är inbokad till semestern nu iaf och som vanligt infinner sig en ångest direkt efter att resan är inbokad (ångesten består i att jag inbillar mig att planet kommer krascha alternativt båten kommer att sjunka, fullt normalt m.a.o. ;). För att sedan läsa det mesta man kan hitta på internet om resemålet.. sedan kommer resan så smått försjunka i glömska för att allt sedan ska upprepas innan resan blir av med ytterligare lite ångest som innebär att jag stressar som tusan över allt som ska hinnas göras innan resan osv osv. Ja visst är det underbart med semester ;)


Var hos tandläkaren i fredags för att ta bort tandsten, vilket jag har fått göra några ggr nu och var väl inte alltför positivt inställd får jag säga. (är inte så förtjust i vare sig smärta eller att blöda). Men blev snart på bättre humör, någon har förstått att man inte vill ligga och stirra in i en spegel under tiden man är där för att se hur mkt man blöder. Tack till den människan. Sedan fick jag reda på att jag nästan inte har någon tandsten längre, tack min kära elektriska tandborste, att han kunde passa på att göra en undersökning när jag ändå var där och att jag kom undan med att betala 285:-.. 285:-! Har aldrig betalat så lite någon gång jag varit hos tandläkaren.

Kanske är det det som är grejjen.. kanske ska man gå in i situationer och ha låga förväntningar så man kan bli positivt överraskad. Mja det tål att tänkas på.

Inbland inbillar jag mig att jag skulle bli sämsta mamman ever om jag någon gång fick barn MEN sen finns ju undret som är massmedia och man kan se filmer på föräldrar som låter sin 2åring röka 40 cigaretter om dagen.. (!?) Pappan förstod inte varför det var något underligt med det.. han såg ju ändå frisk ut ungen.. Ja du.. man kan ju undra sa flundra.. Läste också nyligen en bok som heter "trasig" och handlar om en en flicka som växer upp med en mamma som verkar helt oförmögen till empati och en styvpappa som utsätter henne för våldtäkt från 4års ålder och också säljer henne till andra män.. Och ja plötsligt känns det som om man kommer långt med att vara hyfsat normal, ha empati och vanligt sunt förnuft.

Nu har jag ny bok och sömn att se fram emot. Lycka =)

Att göra en höna av en fjäder...

Det pågår tydligen en debatt där kronprinsessan Viktoria å ena sidan vill bli förd till altaret av sin pappa och kyrkan å andra sidan som tycker att det är fel och ojämnställt. Läste det här i Aftonbladet som en präst skrivit som ett debatt inlägg: 

Det var nämligen länge sedan kungahuset bestämde över kyrkans människosyn och traditioner. Det här bröllopet kommer att bli stilbildande, tyvärr.Klart är att det är dags för ett nytt valspråk: ”För Sverige i medeltiden”.


Men liksom, vad då kungahuset bestämmer över kyrkans människosyn och traditioner? Visst någon enstaka kvinna/flicka/tant kanske också vill skutta fram till altaret med sin pappa p.g.a. detta men det lär väl inte vara var och varannan människa som vill det enbart p.g.a. det här.. Och bara för att man önskar göra på sitt sätt så betyder ju inte det att man påtvingat någon en helt ny människosyn även om det nu kommer vara aningens fler som ser Viktoria traska uppför altaret än Greta i Svenljunga. Dessutom så borde man väl få göra lite som man önskar på sitt eget bröllop? Om jag skulle gifta mig och önskade ha jonglerande clowner gåendes med mig uppför altaret så tycker jag ändå att det borde vara görbart och räkna med max ett övertalningsförsök för att försöka få mig att tänka annorlunda. Så kontentan av det hela; gnäll inte, åsikter kan vara trevliga att få höra en gång sen räknas det som tjat och vill man att någon ska sätta ett bra exempel så gör det själv =)

Drömde knepigaste drömmen i natt.. Drömde att jag var på sjukhuset för att jag hade problem med linsen/ett irriterat öga (helt rimlig orsak till att besöka sjukhuset tycker jag nog allt) och då fanns det en man som var jättesjuk och väntade på hjälp men detta upptäckte inte sjuksköterskan som då skulle hjälpa mig istället. Vilket resulterade i att mannen svullnade upp i groteska proportioner och fick något form av anfall så att det skvätte diverse kroppsvätskor och annat överallt. Trots detta så dog han inte utan fick en spruta och återgick till att se alldeles normal ut. Under tiden stod jag och knep ihop munnen och försökte pekförklara för en oförstående sköterska vad som var felet med mitt öga.. Sedan vaknade jag.. Analys någon?

Sanna - Tack för balkong mailet förresten =) Eftersom jag är jag så dröjer det en stund innan det ploppar upp ett svar hos dig men det är på G =)



Katastroftänk..?

För ett tag sedan så träffade jag på en orm på min promenad/joggingtur. Jag tror ormen blev minst lika chockad som jag när den helt oskyldig låg och solade och jag kom klampades. Lyckades iaf skutta över den och vi fortsatte åt olika håll.. Det gick bra med andra ord MEN inte tänker jag "Puh så skönt det där gick ju bra" utan istället.. "Tänk om jag snubblat, ramlat och ormen bitit mig..", "Tänk om jag hade trampat på ormen och den bitit mig", " Tänk om jag gått istället för att jogga och jag då inte lyckats skutta över ormen och undvikt den och den bitit mig" eller varför inte "Tänk om jag träffar en till orm och den lyckas bita mig".

Varför liksom? Tänkte att jag måste vara allmänt skadad som föreställer mig att det skulle kunna hända en massa hemska saker.. men så läste jag i tidningen för ett tag sen "Pojke fick ätpinne genom ögat" och "kvinnan dog av fallande träd i park under picknick". Vad är oddsen för att något sådant ska hända liksom? Det är ju inget man går runt och tänker kan hända.. ja om man inte är jag då vill säga ;)

Har delvis löst problemet med var jag ska göra av det porslinet jag inte kommer använda nu när jag tänkt använda mormors servis istället... gjorde det genom att tappa det mesta i golvet.. visar sig vara en ganska jobbig lösning då det blev fler bitar som man måste hitta någon plats till.. rekomenderas inte.

Och nu en undran; fick en komplimang av en kund idag som sa att jag hade en behaglig telefonröst.. men sen sa han "men det har du ju säkert hört innan" och då istället för att vara en normal människa och säga tack, så måste jag krångla mig in på en utläggning och vet då inte om jag ska säga "Ja det har jag hört innan" vilket är ärligt men skulle låta skapligt drygt så då måste jag säga något i stil med "neeh det har jag väl inte... mummel mummel". Hmm ja undran är vad säger man? Har väl iofs redan svarat på det själv "Tack" skulle väl säkert räckt och inte fått mig att låta som en virrpanna. Måste lära mig att använda färre ord...




Sen sist

Så har min mormor gått bort, jag har fyllt år och igår var min mormors begravning (på hennes födelsedag). Jobbigt värre..men jag hade tur som fick ha min mormor som mormor, skulle inte bytt henne mot någon och inte skämmas en sekund om någon sa att jag var lik henne. Hon var snäll som få, omtänksam, spexig och stod upp för andra. Hon var grym helt enkelt.

För att skriva om något helt annat så hittade jag det här kortet på mig som ser ut att vara mitt första hångel.. eller kanske försök till.. ;)



Nytt album med Hole.. tack spotify =)

Har testat nya linser idag som ska korrigera brytningsfel.. Fick helt pedagogiskt nog veta att mina ögon inte är runda som bollar, som de ska vara, utan lite mer som en amerikansk fotboll.. Så för att jag ska se lite bättre (dvs kunna skilja bokstäver från siffror på tavlorna hos optikern). Vilket inte gick riktigt som det skulle senast.. inte pinsamt alls..nej då..spädde på det hela genom att råka säga något om att jag inte använder glasögonen alls mkt längre typ bara när jag sover.. gav väl inte direkt intrycket av att jag kommer vinna nobelpris any time soon.. jaja.. tillbaka till linserna.. jag ser bättre med dem.. inbillar jag mig.. kan vara för att optikern sa det.. men de är tjockare och sen var de mkt svårare att få ur.. satt fast som sugkoppar på ögonen.. blä.. gillar jag inte.. vi får se om jag kan bestämma mig för att byta eller inte..

Har också hunnit med torgdag i Nässjö idag.. och självklart blev det den vanliga inhandlingen av växter, grönsaker och strumpor.. vet inte varför men det är mkt mysigare att köpa grönsaker på torget.. vad gör det sen att armarna nästan går av när man ska ta sig hem med alla väskor, påsar och paket.. Att komma hem överhettad, trött och med värkande armar är helt enkelt priset man får betala för lite mysighet ;)

I helgen som var så kom mamma och pappa hit med lite grejjer efter mormor och bl.a. en servis



Jag har inte en aning om var och hur jag ska få plats med den men ja.. någon gång ska jag ta tag i det.. (skyller allt jag inte får gjort på pollen, aldrig att jag skulle vara så här seg och slö om det inte vore för pollen ;)

sen sist har jag också fikat med Tilda och Aska



Har inte hört så många "så söt!" på en promenad på stan innan så antar att det inte var mig de menade ;)

Nelle har också hjälpt mig att bädda.. eller mja bädda upp kanske mer..



Tur att man har bilder annars skulle jag nog inte minnas något knappt.. känns som om jag blivit halvt senil de senaste månaderna.. men det är väl något som går över.. hoppas jag

Nu ska jag se om jag har förnuft nog att gå och lägga mig..


RSS 2.0