Jaha

Det här var visst inte riktigt min dag.. vems det var vet jag inte men när du är färdig med din dag så får du gärna passa den vidare till mig =)

Dagen började med att jag snoozade alldeles för länge, i stort sett som vanligt alltså, bara att det blev lite väl länge idag. Ingen fara på taket dock.. inte så mycket trafik ute en söndag morgon så de minutrarna var incyklade innan jag kom fram..

Väl framme vid jobbet upptäckte jag att jag lyckats ta på mig min tröja ut och in.. japp.. det ska visst vara bra att sova har jag hört..

Lyckades ta mig igenom jobbdagen även om det känns som om det mesta gick snett och som om jag på något sätt pratade oerhört långsamt och segt.. det värsta är att jag kände mig väl medveten om hur seg och lätt efterbliven jag lät men ändå svårt att få upp takten i tanke och tal.. mm sömn ja.. bra med sådant.. bäst att anteckna..

På väg från jobbet kändes det väldigt kompicerat att ta sig ner från trappan.. lite för segt även om jag nu var seg i största allmänhet.. och jomenvisst hade jag innetofflerna på mig när jag var på väg till cykeln.. bara att vända tillbaka..

Nu är jag medveten om att jag blandar present & past tense (hmm ja fast det det heter på svenska.. eller det är ju samma sak men kommer inte ihåg vad det heter på svenska nu så fick bli en nödlösning =). Det är lite som att jag alltid blandade stora och små bokstäver när jag var liten och det fick jag självklart höra av fröknarna.. Kan jag rå för att vissa bokstäver känns bättre som stora och vissa bättre som små? Nu har jag lärt mig att så kan man ju helt enkelt inte göra så har anpassat mig ganska bra tycker jag även om det smyger in en liten ibland bland de stora och tvärtom =)

JUST DET.. har faktiskt sett en bra film nu.. In Bruges.. rolig var den minsann.. satt och småskrattade för mig själv i soffan.. även om den var lite sorglig mot slutet (sånt gillar vi inte) så är den ändå helt värd att se får jag säga.. och Colin Farrell gör ju heller inte ont att se på..

Läser för närvarande Människohamn av John Ajvide Lindqvist och vad sägs om den här meningen: "Folke levde likt de flesta män i vanföreställningen att hög hastighet kan få kvinnans hjärta att smälta ..." HA! Mitt i prick =)
Boken är väl egentligen inte min typ av bok men den är väldigt bra skriven så den har fastnat ändå får jag säga även om mitt läsande för tillfället går långsamt..

Normalt sett så tycker jag inte om övernaturliga böcker/filmer.. tycker det är otäckare och mer intressant med sådant som är så nära verkligheten som möjligt.. världen.. eller rättare sagt människor kan vara ofattbart skrämmande om man bara letar på rätt ställe..

Har köpt en ny kompis till Nelle.. han är inte ordentligt döpt än så vi kallar honom lilla gubben





Han är inte helt accepterad än dock.. Ska ha ett prat med Nelle sen.. man måste ju vara försiktig med dem som har hjärtat på utsidan =)

Neh.. nu har det varit ny dag någon timme snart så börjar väl bli dags att sova.. fy vad skönt det ska bli!

Imorgon blir det shopping i Linköping med Anna.. håll tummarna för att jag inte gör av med för mycket pengar..=)

God och Trevlig natt =)

Hej kolhydrater!

Nu har jag varit hos dietisten igen och hon tyckte att jag tagit i lite väl hårt när jag slutade att äta potatis/pasta/ris och bröd helt.. men det var ju hennes idé *suckar och frustar*.. då kunde hon väl sagt.. testa det här.. men du kan väl halfas:a idén lite.. inte va så seriös..neh nu ska jag inte vara sådan.. hon är snäll och gullig.. och det var sköönt att hon sa att jag inte skulle fortsätta vara så hård.,. inte för att det var så jobbigt egentligen att äta så men jag har mått MER illa.. hela dagar, flera dagar i rad + huvudvärk.. och jag är ju nog krånglig som det är med saker som jag inte äter om jag hälsar på hos någon ;)

Och på tal om det.. dietisten tyckte att jag skulle testa en müsli alternativt skorpor som heter magiform som tydligen ska vara bra.. skorporna som jag siktade på är inte att finna någonstans.. tur är väl kanske det för jag skulle isf äta 6 stycken om dagen.. 6 stycken? Ja.. blir det så så får jag väl ringa till jobbet och säga att jag behöver gå ner i tid .. måste vara hemma och äta skorpor.. mm så är det..  Hmm ja sidospår.. hittade müslin iaf och ja självklart var det ju banan i den.. flybläochkräks.. och frågade då min kära mamma som var med varför man i hela friden alltid ska ha i banan.. varpå hon säger "Ja men Jennie det är faktiskt väldigt många som tycker om banan".. pöh! kan jag väl inte tänka mig.. jordgubbar hade jag väl kunnat förstå.. de ser ju åtminstone goda ut.. synd bara att de inte smakar något vidare.. jo jag skrev det.. inget vidare.

Hmm ja jag vet det har blivit väldigt mycket skriv om mat nu på sista tiden.. kan tänka mig hur ni sitter där och tänker. "jahaja.. gör hon inget annat än äter, tänker på mat, plåtar och sniffar på katten.."

Och jo det gör jag faktiskt.. tog bara lite tid att komma på vad jag tänker på för andra grejer ;)

Tänkte att jag skulle beta av lite aktuella ämnen.. svininfluensan t.ex. jag säger bara.. fågelinfluensan.. ja just det.. är det någon som kommer ihåg den? Neh knappt .. så kanske kan vara dumt att stressa upp sig i onödan.. därför jag i stort sett aldrig kikar på nyheterna på tvn.. (säger vi) bättre att läsa tidningar på nätet så kan man solla bäst man vill.. Häromdagen så kikade jag på nyheterna på tv och det är väl klart att folk blir uppstressade! Satt nästan själv med hjärtat i halsgropen efter att ha kikat på inslaget om svininfluensan (iofs mest för att de hotade med att alla skulle vaccinera sig.. spruta.? jag? Nah..). Kom dock fram till att man inte kan gå runt och stressa upp sig för att man kanske blir träffad av blixten eller dör av svininfluensan.... Nu menar jag inte att man behöver springa upp på första bästa berg när det börjar åska och blixtra eller att man låter någon nysa på handen och att man sedan petar sig i ögat efter det men man kan väl ägna energin åt något annat under tiden eller bara vara glad för att man faktiskt fortfarande lever och hitta på något trevligt istället..  Hmm blev visst lite präktigt.. ska jag säga som sitter i soffan och bloggar mitt i natten ;)

Hmm ja sen kommer jag inte ihåg så mycket mer från nyheterna får jag säga.. men det här är inte något man läser varje dag: Dvärgbrottarna drogades till döds. De kända tvillingarna tros ha rånmördats av 65-årig kvinna som låtsades vara prostituerad.

Ja.. där har du något att vara rädd för.. fast kanske mest om du är dvärg och dras till 65-åriga prostituerade...

Vill ha just nu boken "How the other half lives" av Jacob Riis.. bilder man dras in i och intressant skildring av hur livet var för människor i New York i slutet av 1800-talet. Åh.. tänk om man hade semeser så man kunde suttit hemma och grottat ner sig i släktforskning, historia och böcker.. Ja se där nu vet ni kanske inte så mycket om vad jag gör men iaf något om vad jag önskar att jag gjorde.. och något jag borde göra.. som vanligt är..tadaaa.. att sova


Natti



Never again

Jag måste seriöst sluta hyra filmer.. nu har jag varit lite bättre på att faktiskt se alla filmerna som jag hyr. Jag skulle dock inte bli förvånad om jag får någon form av utmärkelse för flest sedda filmer som är helt värdelösa...
Ok.. jag ändrar mig.. jag måste sluta hyra filmer som jag aldrig hört talas om.. oddsen för att de skulle vara bra är inte speciellt stora... varför kan jag inte förstå det när jag väl är där för att hyra? Snälla ge mig tillbaka mitt logiskt tänkande!

Har iaf varit duktig och inte ätit någon pasta/potatis/ris/bröd (ok knäckebröd har jag ätit) på lite mer än en vecka.. nu väntar jag bara på att jag ska må bättre snart för det har inte inträffat än.. dessutom så har jag haft ont i hjärnan.. ja ni läste rätt.. inte huvudet utan det känns mer som om det gör ont i hjärnan vilket inte är behagligt på något sätt.. tror faktiskt inte jag kan skriva om det mer.. blä.. obehag.. delvis därför jag idiottittat på film för då tänker jag inte på det så mycket.. jaja.. nog med gnäll.. om någon sett någon bra film på sistone så får ni gärna tipsa..=) fast inga otäckheter.. råkade titta på otäckheter mitt i natten själv.. och hej å hå vad jag önskar att jag hade låst dörren först... visst är man larvig? =)

Jag handlar sjukt ofta.. mat.. inte helt strukturerad.. trodde alltid att man skulle bli lite bättre på sånt när man blev äldre.. eller nja.. hoppades på att det skulle inträffa utan speciellt stor ansträngning är väl kanske ärligare ;)
Ärligt talat så tror jag att jag skulle bli förvirrad eller få abstinens om jag inte handlade varje/varnnan dag.. har blivit mer som en reflex än ett behov av det jag köper.. som häromdagen så gick jag in i affären.. för att drabbas av en blackout.. varför var jag där? Vad skulle jag handla? hmm ja.. bara att greppa en korg och vandra lite planlöst i affären för att förhoppningsvis få tillbaka minnet.. och ni vet hur de brukar ha godis vid kassorna för att man ska impulshandla lite gott?  Så är det för mig.. fast med böcker.. hur kan de placera ut hyllor med böcker lite varstans i affären? Va? Förstår de inte hur mycket tid det går åt för mig att stanna för att läsa på baksidorna? Och sedan för att försöka tala mig själv ur att köpa en? Jag lyckades iaf ta mig förbi 2 hyllor med böcker utan att köpa någon, pillade ner en rollergrejj i korgen (ja något måste man ju handla och Nelle fäller galet mycket) och då.. ja då kom jag på vad det var jag skulle köpa.. Knäckesticks så klart!

Och i rädsla för att jag skulle glömma bort vad det var jag kom dit för ännu en gång så måste jag upprepa vad det är jag ska ha tills jag stoppat ner det i korgen..
 
Knäckesticks knäckesticks sticks som knäcker knäcke som sticks sticke stick knäcke knäckeliknäck sticke sticksknäcke stick med knäcke knäcke med sticks knäääckesticks stickelistick knäckeliknäck stickiknäckistick..

Ja ni fattar.. jobbigt att vara jag.. plockade på mig lite fler bra att ha-saker (föredra att hamstra istället för att få slut på saker). Hmm ja jag tror att jag skulle komma någonstans med det här när jag började skriva..men ja.. 
Ledsen om ni tog er igenom texten men tror att jag glömde poängen.. ja visst önskar ni att ni var fulla nu? Jag med! men nu är det dags att sova.. så.. sorry to leave you hanging men natti!


Beroendeframkallande semester + lite äckligheter..

Hmm ja jag lever.. är bara som vanligt ganska långsam.. och.. krävs i stort sett bara en vindpust för att få mig att komma ur mina rutiner.. inte för att de är så många och väl inarbetade.. brukar vara ganska "jag gör vad jag känner för när jag känner för det", väldigt dåligt när man är vuxen och kan bestämma själv.. Kan bli både chokladglass på morgonen och inget gå och lägga sig.. ;) Lite Pippi Långstrump fast inte fullt så vild och galen...

Så jag överlevde Frankrike alltså.. och inte nog med det.. jag vill åka tillbaka.. typ nu.. eller igår eller dagen innan dess.. allra helst i förra veckan.. japp ni har förstått rätt.. var skojskoj 

Min största nervositet för att vi skulle bo hos någon vi inte alls kände dämpades av att jag stressade upp mig en del för flygresan (som vanligt) och sedan var man ju helt plötsligt på flygplatsen i Nice och då var det inte så mycket mer att göra än att leta reda på killen i rosa tröjan..

Som tur var visade det sig att killen i den rosa tröjan (Tony) var väldigt trevlig, übersocial, gästvänlig och hade en inte alltför dum cab att bli upphämtad i.

Jag hann dock vid 2 tillfällen första dagen tänka "Jaha det är alltså nu vi ska bli våldtagna och yxmördade.. skit också". Första gången var när vi skulle träffa Tonys kompis Pierre nere på stranden på kvällen i mörkret.. men det visade sig bli prat och lite tådoppning i medelhavet.. andra när vi hade lagt oss och Tony meddelade att hans kompis Guillaume också skulle sova i lägenheten.. men ingen fara där heller, Guillaume verkade mer generad än vad vi var. (Detta bl.a. p.g.a. att han förbrilt försökte få ur sin sladd till datorn som var inkopplad precis bakom soffan/sängen där vi låg och han ville göra detta så smidigt som möjligt utan att vi behövde röra oss (vilket inte gick något vidare)).


Guillaume till vänster och Tony till höger på balkongen



På dagarna blev det mest ligga på stranden och ta det lungt.. eller som vi sa "Det blir som det blir och som det blir blir det". Vilket visade sig inte vara alltför tokigt.. och.. inte så mycket brända kroppsdelar alls faktiskt.. (ändå lyckades minst 2 personer påpeka att jag verkligen verkligen inte borde glömma att smörja in mig när jag var i solen) (Jo tack jag vet att mina naturliga färg är mer åt det rosa/röda hållet men vad ska en flicka göra.. solen ger ju kroppen viktiga D-vitamin och det vill man ju inte gå miste om , så 5-7 timmar i solen kändes ändå helt vettigt =)  (Förutom för hårbotten.. noll hatt = svid, kli och slutligen sår.. ajaj)

Dagarna i Antibes gick snabbt och helt plötsligt var det dags att åka vidare till Cannes till lägenheten vi hyrt där.. Som två skilda världar.. Tony hämtade oss i sin nya cab och bodde på lägenhetshotell med pool.. och kvinnan i Cannes hämtade oss i en skruttig liten bil som såg att kunna dela på sig i vilken sekund som helst.. med väldigt säkra bilbälten som låg i en hög på golvet.. och hon hade vad jag tänker mig är en typiskt fransk helmysig gammal lägenhet.. med porslin och saker som jag mer än gärna ville stuva ner i väskan för att ta med mig hem.. men man är ju en snäll flicka så inget sådant förekom..


Bilder från lägenheten i Cannes



Saker att titta på när man kissade




Här sov vi en stege upp



Katten Chouchou som hellre hängde ute på taket än var inne hos oss och blev matad



Det visade sig första kvällen i Cannes att det inte är lämpligt att leka snigel och sköldpadda om man inte vill bli uppraggad av fransmän (typ från Algeriet från början) med världens pipigaste röst som anser att "I can be your second boyfriend" är en bra raggningsreplik. Detta framgick senare inte vara en helt ovanlig händelse..

Konversation mellan Teresa och Fransman/Frankophone (stavas det så Teresa? =)

Fransos : Do you have a boyfriend?

Teresa: Yes

Fransman: Can I kiss you?

Teresa: No! (tänkades något i stil med är du dum?! Jennie kom vi går)

Man undrar ju vad utfallet i procenttal på att dessa repliker fungerar för dem.. Förhoppnings - och troligtvis en väldigt låg siffra.. och då känns det iaf för min del som att det kanske är dags att fundera ut en ny strategi? Men vad vet jag.. kanske var vi undantaget som inte fastnade för dessa charmörer..

Vi lyckades dock hitta lite vettigare vänner.. bl.a. "I love dad" som anser att alla människor var djur (kunde dock inte komma på vilka djur vi var) och lovade att han bara druckit ett glas innan av det han hade i glaset.


(Jomenvisstellerhur)



Sista kvällen träffade vi Tony igen med ny vän (PH) och åt god mat och drack lite champagne/drinkar




Tony och PH (inte som Lena.. utan mer som Pierre)











Sedan var det Hejdå både på the french way och the swedish way och vidare dags för hemresa. Jag hoppades innerligt att vi skulle drabbas av en flygstrejk som skulle tvinga oss att vara kvar i Frankrike minst en vecka till men så var inte fallet utan hem kom vi i tid och allt.

Med oss hem fick vi (förutom franskt vin, rossalt och tvålar (ja jag är beroende)), nya smeknamn.. så nu mer går vi under namnen Jennie from the block och snigeln. =)

När jag landat och vinkat av Teresa vid hennes tåg drabbades jag av en "Jag har haft någon hos mig dygnet runt och nu är jag helt plötsligt ensam" - ångest  vilket höll i sig några dagar och fick mig att handla som en tok i några dagar i stället för att ligga i solen som en vettig semestersvensk..

Kom dock iväg till Nässjö en kväll för utgång med Leif, Sophia, Anna och Ulrika och det var skojskoj =) Förstod inte varför så många ansåg det vara helt ok att ge sig på att försöka klämma och känna på mig helt utan att fråga om lov.. och varför jag i hela friden skulle vilja se på någons biceps (speciellt eftersom det hindrade mig i mitt försök att köpa en P2) men men.. alla fungerar ju inte likadant..

Sedan var semestern slut.. och kroppen protesterade vilt och valde istället att bli sjuk och förkyld i min 34 gradiga lägenhet..  och här kommer den delen som innehåller "+ lite äckligheter"

Det är helt förståeligt om ni vill sluta läsa nu med tanke på kommande otrevligheter.. men är ni något som jag så kommer ni inte för livet vilja läsa vidare men ändå inte kunna låta bli att läsa bara för att få reda på hur äckliga äckligheterna är..

Så här kommer det..

Jag visste att slem normalt sett ska vara genomskinligt och i att det i värsta fall vid förkylning kan hända att det är gult (bläk) men.. grönt? (dubbelbläk). Det är ju inte för intet man undrar om man drabbats av någon muterad svininfluensa bacill..

Och just bara för att det är var så äckligt kände jag ett starkt behov av att upprepa "grönt slem" så många gånger som möjligt och såg kära mamma som ett lätt offer.. när jag slängt ur mig "grönt slem" några gånger så sa hon att hon verkligen tyckte att jag skulle gå till apoteket och inhandla något slemlösande... Vaaa!?  Vad menar hon med detta.. jag är väl ingen pensionär heller.. (övervägde dock att inhandla det ändå i och med min växande huvudvärk för att komma på att jag faktiskt tagit slemlösande en gång. Detta när jag hade körtelfeber och vaknade om mornarna av att jag höll på att kvävas av slem. Mer äckligheter kan definitivt berättas från denna period.. men så illa ska det inte bli.. den gången så lyckades jag dock kräkas upp medicinen på en gång. Slutsatsen blev då snabbt att kräks lätt ligger högre på listan över saker jag tycker är äckliga än vad grönt slem gör så slemmet fick vara där det är och hmm.. förhoppningsvis lösas upp i tomma intet inom en snar framtid.).

Se så illa det går när jag inte skriver på länge.. alldeles för mycket text som vanligt.. men det är ok att bara titta på bilderna också... att göra ingetdera är dock inte accepterat =D

Bonne nuit!


RSS 2.0