Nytränad och nybadad

Det är så skönt att träna... efteråt.. men varför ska det vara så svårt att komma ihåg det innan när man känner sig helt fastklistrad vid soffan och minsta lilla hinder ses som ett tecken från ovan om att man borde stanna hemma istället för att träna? Mitt schema tycks också vara helt okompatibelt med de pass som jag helst vill gå på och nu har jag kommit till dilemmat att antingen så tränar jag inte på många långa dagar eller så testar jag helt enkelt spinning.. Varenda fiber i kroppen brukar skrika neeeeej inte spinning men nu när jag precis tränat och är lite halvhög på ja endorfiner? så tänkte jag att jo men kanske ändå.. Jag vet ju att den här känslan kommer gå över så vad ska jag göra för att motivera mig till att gå dit? Tips?

Har nämligen insett att även om det är underbart att snön snart är borta, att värmen är på väg och att jag kan cykla igen istället för att gå så innebär det också att många timmar vardagsmotion försvinner.. 1-2 timmar gång per dag och nu måste jag ju kompensera detta på något sätt.. fy och blä vad jobbigt det blev ;) och nu tänker ni säkert ja men du kan väl fortsätta gå till jobbet ändå? Och ja visst skulle jag kunna det.. men bara tanken på att jag kan cykla och att jag då kan släpa mig från soffan till jobbet en kvart senare gör att detta blir omöjligt i min vardagsvärld..Jao har man inte problem så..

Imorgon är jag leeedig.. och jag hade tänkt städa, tvätta, handla mat, loppisshoppa, hitta lite nya kläder, träna, gå till systemet och förhoppningsvis njuta av lite vårväder... Hoho vi får väl se hur det går.. för först och främst hade jag tänkt sova.. och inte ställa klockan.. LYCKA =)

I helgen var jag ute i Nässjö en sväng och när jag kom hem igen så var det inte ett enda nytt foto i kameran.. så ledsen men inga kort att lägga upp den här gången heller..

Jag kom förresten på att nu när våren är på väg hur kan jag önska mig annat än balkonmöbler? Så nu är mitt önskelisteproblem löst =) Sen är det bara dit med någon form av matta.. lite plantor och hmm ja vad man nu kan för att dölja min extremt fula bruna och gråa balkong.. men man kan ju inte få allt här i livet.. får helt enkelt nöja mig med sol och värme och leva på D-vitaminet =)

Nehe man kanske skulle ta och lägga sig då.. men har ingen lust alls till det... attans mitt DET.. får se om mitt Överjag vinner så att jag kan få mitt Jag i säng..
  

I wish..

Nu har jag fått äran att önska mig något igen... imorgon + 1 månad är min födelsedag och nu har mor min ställt den obligatoriska frågan "Vad önskar du dig på din födelsedag?".  Med tanke på att pengar tycks rinna iväg från mig så borde det inte vara så svårt men som vanligt blir det blankt och jag kan inte komma på en enda sak av alla de där sakerna som jag bara så gärna vill ha när det inte är min tur att önska sig något..  En önskan/undran har jag dock och undran är: Hur i hela friden kunde min lista över saker som jag vill förtränga bli så lång? Min önskan är att listan ska bli kortare alternativt att jag förtränger sakerna så bra att jag inte ens kommer ihåg att listan existerat. Your choice.

Jo en sak till önskar jag mig.. att någon spelar "In da club" med 50 cent för mig på min födelsedag.. och massor av Eurodisco, så klart, för vad kan man bli gladare av? Jag menar det kan ju aldrig bli fel med lite 90-tal och visdomsord i låtarna som: It´s nice to be important but it´s more important to be nice. =) Nu kan man tro att jag bara gillar sån här musik men fullt så intressant är jag inte.. På den inte alltför intressanta frågan "Vad är har du för musiksmak?", så är mitt ännu tristare svar "lite av varje".. insett att jag är alldeles för gammal för att ljuga för att bli intressant eller var det kanske för gammal för att komma ihåg vad jag ljugit om ;)

Kom fram till att en låt som jag tycker är lite små.. ja romantisk är definitivt inte rätt ord men jag kommer inte på något som passar bättre just nu.. det är iaf Saft - Ditt namn i min mun.. Den finns inte på Spotify så vill ni veta varför får ni leta någon annanstans =)

Någon som sett Jersey Shore förresten? Så dåligt och ändock så bra.. eller så kanske man bara inte kan tänka riktigt pga alla intriger, bruna ögon och framför allt muskler.. satan gatan vilka magmuskler säger jag bara... ledsen att vara en sån flicka här i bloggen..

Och från satan gatan till djävlar i havet.. någon som förstår vad som menas med detta? Jag använder det själv men liksom..vilka djävlar finns i havet? Blir djävlar värre när de är i havet? Måste det vara just ett hav eller gå det bra med annan väta också? Som ett badkar eller en vattenpöl? Ja frågorna är många och för en gångs skulle är klockan inte så mycket att jag akut måste sova så har jag tid att tänka på dem lite till =)


Smaragdklubbens regelbok

1. Smaragder bär alltid vitt

3. Smaragder säger eller håller inget hemligt

7. Smaragder ska inte vara ihop med några killar

8. Smaragder äter högst 1,5 påse godis i veckan

9. Smaragderna har inga pengar ute i skogen
 
10. Smaragderna sparar pengar

12. Är alltid vänliga

15. Måste alltid bära magväskor


Hittade en gammal bok med bl.a. det här i.. Tydligen så hade jag och tjejkompis en smaragdklubb som barn och ja jag bara undrar.. var jag full ofta som barn?

Jag tror jag har lyckats bryta mot alla regler förutom nr 9. Varför i hela friden skulle jag vilja ha pengar ute i skogen? Var det en grej på 80-talet som jag helt glömt bort? Eller ville vi helt ha en regel som vi kunde hålla? =) Och 1,5 påse godis i veckan? Undra verkligen om jag fick igenom det för M och P hemma..

Finns också ett kapitel på vad vi får och inte får göra och tydligen var det helt ok att leka med Barbie, gamla tanter, barn och popples..  Ja för vilka barn vill inte leka med gamla tanter..

Tillvaron känns fortfarande rätt så overklig.. skulle någon säga att det finns små rosa alienbebisar i min gaderob som jag måste mata med hallonbåtar och chokladcigaretter så skulle det väl hamna lite i närheten av hur overkligt det hela ter sig..

MEN det är som det är och det är inte alltid som man tänkt sig.. När jag var liten så drömde jag inte alls om bröllop med fluffiga klänningar och prinsesshår utan jag hade bestämt mig för att antingen vinna sjukt mycket pengar eller i värsta fall gifta mig rikt och flytta till USA.. + att jag aldrig skulle behöva operera mig och att min katt inte skulle dö innan jag gjorde det (att människor kunde göra det var inte ens i närheten av en tanke).

Hmm ja och för att skriva om något helt annat så undrar jag om någon kan förklara det här för mig. Det här är en del av en artikel från Aftonbladet:

I veckor, medan Bullock, 45, befann sig på inspelningen i Atlanta, låg Michelle med James, känd från tv-serien ”Monsters garage”, minst två gånger i veckan.

– Han använde varken kalsonger eller kondom, säger hon.

Jag undrar, har jag missat något? Vad skulle kalsongerna skydda mot menar hon?

Jaha nehe dags för att sova. Häromdagen så lyckades jag snooza min mobil flera gånger för att senare upptäckte att jag inte alls snoozat utan svarat på ett samtal flera gånger och lagt ifrån mig mobilen och somnat om.. håll tummarna för att jag inte snarkade ;)

Sanna: Gardinerna har tagit sig upp men är inte fotade än =)

Until the end - Master Blaster


Eget ansvar

Ja det är lite klurigt det där med eget ansvar.. är inte helt säker på att man borde ha lika mycket ansvar som man har över sitt eget liv bara för man råkat gått och blivit tillräckligt många år.. Ja.. finns kanske en anledning till att människor inte fysiskt klarar sig på egen hand som alldeles nya i den här världen utan måste ha någon som tar hand om dem och det ganska länge.. chansen för att Nelle hade överlevt på egen hand efter sitt första år är mycket större än att jag hade gjort det efter mina första 7.. Kanske är det för att han har vett att sova när han är trött, äta när han är hungrig och inte alls sitta uppe mitt i natten, blogga, lyssna på musik och tänka på hur fruktansvärt trött man kommer vara imorgon också för att man inte lagt sig i tid ;)


Sen kan man ju förstås göra som mannen som mördade en flygvärdinna på ett hotell och skjuta över ansvaret på någon annan.. Enligt tidningarna så anser han att det är hotellets fel för att kvinnans dörr stod öppen (när han gick förbi i syfte att göra inbrott någonstans) vilket fick honom att vilja gå in, vilket han gjorde, vilket resulterade i att flygvärdinnan började skrika, vilket i sin tur resulterade i att han slog ihjäl henne för att få tyst på henne.. Puh.. vad säger man.. stackars kille verkligen fångad av omständigheterna.. för att välja att inte försöka göra inbrott, välja att inte promenera in i någon annans rum eller välja att inte slå ihjäl tanten som började skrika utan gå därifrån istället det gick ju bara inte.. och det måste man ju bara förstå?

Ibland känner jag mig bara så fruktansvärt normal, vuxen och vettig.. oftast i förhållande till att andra inte är det.. så Tack om ni råkar var en av dem =P

Sen sist så har jag.. hmm.. ja min trista början på helgen sedan sist höll i sig och toppades med en maginfluensa.. Detta kan man tänka skulle få mig att sakta ner i mitt spenderande av pengar.. Icke.. efter att ha legat i fosterställning i ca 2 dygn så började jag känna mig lite mer normal och efter att ha försökt roa mig med att putsa silver och rensa avloppet.. (ja jag vet rätt så puckat när man mår dåligt) så började jag shoppa på nätet..farligt farligt men härligt härligt =)

Bidde lite böcker:



En gammal klocka



Och imorgon ska jag hämta ett nytt paket med ett tvålfat i emalj, frökort och öhm.. och vad mer kommer jag inte ihåg..

Sedan hade Sanna och jag en rosa fluffdag vilket resulterade i nya gardiner, jeans, blommor, scarf.. (Sanna har fortfarande inte bytt gardinerna men jag lovar att göra det.. någon dag.. typ ;)

Och idag blev det bl.a. nya skor:



Tanten i affären tyckte att färgen påminde om en gammeldags rosa.. som underbyxrosa.. (?)

Hade lovat mig själv att inte köpa någon mer reabok innan de det åtminstone blev halva priset men det gick så där..  Ja ni förstår att jag behöver någon som tar över mitt egna ansvar.. men kan hända att jag blir lite grinig om jag inte får köpa något..

Var på fest i helgen också.. och det var skoj.. mina förhoppningar för kvällen var att inte börja lipa och det gjorde jag inte så ni förstår att dessutom ha roligt var en riktig bonus =)

Inga bilder från festen dock eftersom jag blev tillfälligt senil dement och glömde både inflyttningspresent och kamera.. och vad mera.. jo ledsen om jag maniskt bytte låtar men jag jobbar på det.. eller nja men jag ber om ursäkt för det iaf ;)

That´s it!

Nelle vill tillägga att han hittat en ny vän


RSS 2.0