Nej jag skojar inte..

Ja när jag säger att jag inte kan powernappa alltså.. varför jag nu skulle skoja om det vet jag inte men anyhow.. för ett tag sen var jag hemma och sjuk och efter att ha varit uppe i 2 timmar så bestämde jag mig för att sova en stund till kunde vara en bra idé... Normalt ställer jag klockan just eftersom jag inte kan powernappa men den tanken slog mig visst inte.. Hade väl tänkt kanske 1-2 timmars sömn max.. Sen vaknade jag 6 timmar senare, ja just det 6 timmar som i 4 fler än 2 och 5 fler än 1. Det finns alltså fler anledningar till att jag inte borde sova på dagen mer än att jag blir grinig, hungrig och illamående..
 
Idag har varit en lugn måndag (varit ledig) men ändå lite av en tråkmåndag.. och det känns verkligen som just måndag för har gjort såna där måndags tråkigheter som att boka tandläkartid (tror jag har fått hål.. =/..) fått läkartid.. (nej då inget allvarligt men surt ändå).. omregistrerat mig på kursen (kunde inte göra det förrän idag och vill få det gjort så att pengarna från CSN kommer någon gång det här halvåret).. sen har jag varit och tränat första gången på evigheters evighet (vill inte riktigt räkna bakåt för att se exakt HUR långt tid det var senast, men är rätt säker på att jag inte var 31 senast..).. Och som alltid hade jag en positiv inställning (ville dö alternativt springa därifrån och förtränga allt vad träning heter) men Latino Moves visade sig vara ett annat namn för Xumba och som vanligt blev jag positivt överraskad.. ibland är det allt skönt att ha en negativ inställning till saker och ting.. alltid blir det så himlans mkt bättre än man befarat ;)
 
Mysigt med Nelle i soffan men måste nog ta ett snack med honom om varför han tycks vilja punktera mina ben med sina klor.. kanske förstår han inte att jag lätt får fula märken.. skulle också kunna vara så att han skiter i det..
 
För att vara lite sen så har jag några bilder från i somras:
 
Tyskland.. vi bodde i Sellin på ön Rügen men ville man se några människor överhuvudtaget fick man hoppa på bussen och åka till andra orter.. som Binz
 
 
Teresa på bryggan i Binz
 
 
 
Prora
 
 
4,5 kilometer lång byggnad.. all in betonggrått. Nu kan jag tycka om betonggrått som på en kruka här och där eller en liten damm i trädgården men på en fetstor kilometerlång semesteranläggning får det inga röster av mig.. Han var ju ändå en konstnär ifrån början (Ja Hitler alltså).. Well well om det bara varit det mest hemska och minst trevliga minne han lämnat efter sig..
 
Hade en ofantlig lust att gå in i huset och titta runt men icke sa nicke, det var så klart låst. Lite av en besvikelse, som när man var liten (yngst av alla "på gården") och vi fick för oss att ta oss in i ett övergivet hus men jag fick inte följa med för jag var för liten. Det var för läskigt för mig helt enkelt, jag passade bättre som utkik osv. osv. och JA jag surade hela tiden..
 
 
Vi åt
 
 
Vi drack
 
 
 
Det är inte alltid lätt det där med att öppna korken.. och nej det är faktiskt första flaskan vi försökte oss på att dricka..
 
Åt mera (brutalstor våffla)
 
 
 
 
Var på tysk "marknad" och hälften av oss blev ihjälskrämda av "den sjungande sjömannen"
 
 
 
Så illa att lite av det som dracks blev utspillt..
 
 
Men solen sken ju, åtminstone ibland, så inte ska man klaga inte
 
 
Sen hemma i Sverige igen så blev det en Skåne tripp med Leif och lilla Lovisa
 
 
Lovvan i full fart..
 
 
Dreglar ormen?
 
 
L och jag hänger
 
 
 
Pappa och dottermys
 
 
 
Det var lite från min sommar.. nu dags att njuta lite till av min lediga dag innan det är dags att sova
 
Natti
 

Jag har allt lite dåligt samvete...

I förra veckan var Anticimex här och sprayade "mina" getingar och när han skulle gå bad han mig ringa om några dagar om han inte "fick alla" (mao om han inte hade ihjäl dem allihop med sin mördarspray). Och självklart såg jag genast framför mig lilla geting-Enok komma hem medan geting-Håkan och hans tvilling geting-Lester ligger på golvet halvdöda, kämpandes för sina liv medan geting Mahmud försöker blåsa liv i dem. Så det var lite motvilligt jag ringde igen för att Anticimex skulle få ett nytt försök att ha ihjäl geting-Enok och gänget.

Enligt pappa kan de tydligen äta/gnaga bort trä för att använda till att bygga sina bon. Kan vara ett försök till att få mig att skärpa mig och ringa Anticimex.. Hmm.. måste googlas!

Har börjat läsa (igen) Shantaram. Läste ca en tredjedel av boken som är ungfär 950 sidor lång tills jag till slut tröttnade på att släpa min tegelstenstunga bok till och från jobbet och började istället snegla på tunnare och lättare böcker att läsa istället. OCH nu förstår jag om ni inte kommer tro mig med tanke på att jag slutde läsa boken i några veckor men den är bra! Så läs den.. Säkert är det bara jag som lider av någon bokstavskombination och har svårigheter att koncentrera mig (jag menar hur kan man när det finns så många andra böcker man vill läsa typ samtidigt) alternativt så hade jag tröttnat på att anstränga mina svaga muskler. Kanske borde övergå till ljudbok istället.. (Huvvaligen) Nu har jag iaf sträckläst boken och börjar så smått bli deprimerad över att det bara är 100 sidor kvar av den..

Så nu är jag i desperat behov av bra boktips så att jag inte blir totalt deprimerad när min bok tar slut.. Skulle iofs kunna läsa någon av de 4 böckerna jag beställde igår.. Way to easy att handla online..

Nyheter?

Ja det är verkligen ett stort spann på vad det står om i tidningarna.. ibland känns det som att de borde dela upp det i andra avdelningar än de som redan finns så som "vädret" och "utrikes" till kanske  "ganska ointressanta saker som hänt ointressanta kändisar" som exempel Henrik Dagård "Jag trodde det var katten.." om att han blev väckt av en jordskalv i natt.. för ja,  känns det inte väldigt fel när den nyheten står före att miljoner människor flyr ifrån kriget i Syrien? Eller varför inte "kändisbagarna i storbråk :- han använder skitmjöl" före massakern i Wisconsin? Och att Yvonne i Ängelholm vaknade av jordskalvet (också) är bara förolämpande tråkigt.. det är sånt man berättar för mamma i telefon i brist på annat.. Ja då menar jag att Yvonne vaknade av ett jordskalv inte borde vara intressant för fler än hennes föräldrar.. sen är ju jordskalvet en nyhet i sig men kanske inte värd långa artiklar om kända och okända människor som vaknade av det..

Att man dessutom kan läsa om bebisvalar som blivit skadade av fartyg är bara taskigt.. Varför måste jag få reda på att en bebisval blivit överkörd av ett fartyg.. brukar känna ett starkt behov av att våldsgosa med Nelson för att tvinga bort nedstämdheten.. meen som tur är och var för er som heller inte vill höra om skadade djur så verkar det ju åtminstone som att valbebin klarar sig så att.. ja..

Något som är säkert är att jag när (och om) jag tar tag i mitt liv och börjar träna igen så kommer jag ha ont ont dagen efter..  spenderade en sväng av gårdagen med att bl.a. ta ner en hylla i garderoben för att sedan sätta upp den på ett annat ställe.. Hyllan var i vägen och för att försöka utnyttja lite utrymme så satte jag upp den låångt in.. min garderob är som ett L och längst in i änden av L:et så är det snedtak.. vilket betyder att man får ligga ner alternativt sitta på huk om man ska få plats.. och där tänkte jag sätta upp min jättelånga hylla för att:

1. Slippa se den fula långa hyllan som var i vägen och förmodligen bara skulle ligga någonstans och ta plats när jag väl tagit ned den ändå

och

2. för att utnyttja utrymme och få plats med fler kartonger som jag inte ville ha framme någonstans

så där satt jag på huk och försökte balansera hyllan på huvudet och samtidigt skruva dit skruvarna.. får säga att det nog var ett två mans jobb men som tur var så gick det med en kvinna med mycket tålamod också.. ja ibland så har jag mina ljusa stunder och inte en enda svordom faktiskt (sagd vill säga tänkt är en helt annan sak..). Och jo saken jag skulle komma till är att idag har jag träningsvärk i benen.. och därför har jag dragit slutsatsen att det inte kommer bli vackert dagen efter riktig träning.. Tur är det väl att jag ska plugga till hösten så jag ändå kommer att behöva spendera mycket tids sittande i soffan och läsa..


Ja det var all onödig information från mig ikväll.. visst är ni väl ändå glada för att ni inte läste tidningen istället? ;)

Impulser

Om ni någon gång som jag impulshandlar på systemet, kan det vara ett bra tips att inte bara anta att flaskan innehåller rosé bara för att etiketten är lite rosa.. och ja jag inser precis hur korkad jag nu tycks vara.. och nej jag kommer inte på någon bra ursäkt som får mig att verka mindre korkad heller.. men anyways.. Vill du att bubbel ska vara sött och du faktiskt vill ha vitt bubbel så ska du undvika en mörk flaska med rosa etikett som kommer från Uruguay (Åtminstone tror jag det var Uruguay, är 100 på att det var ett land som börjar med U, Ukraina var det definitivt inte och fler länder på U kommer jag inte på så att...). Annars skulle man ju kunna göra som de mer kvalificerade systemethandlarna och läsa på flaskan för att se vad det är för typ av vin och om det är torrt eller halvtorrt.. Mm man kanske till och med skulle testa det själv nästa gång om man nu inte känner för ett överraskningsmoment när man kommer hem.. men ibland behöver man ju göra vad man kan för att få in lite spänning i vardagen ;)

När vi ändå är på temat att jag är ganska trög (ibland) så var det inte förrän för en tid sen tillbaka som jag såg på en reklamfilm där de skrev ut ordet vardag som var dag.. som det klickade att det är var dag som i varje dag.. inte för att jag inte visste vad ordet betydde innan men ibland är det svårt att se skogen för alla träd antar jag.. (ibland kan man undra hur jag nästan fick alla rätt på orddelen på högskoleprovet)

Nellebell gör mig så smått galen.. han tvättar bort så mkt päls så han snart är blå i ansiktet.. eller ja jag antar att han är det under alls svart päls för han borde inte ha tid att andas med all päls som han lyckas tvätta bort.. *sucka*. Han började för lääängesedan tvätta bort små fläckar av sin päls och har fortsatt i omgångar tills nu när han i stort sett är halvt naken.. och jag skojar inte.. ser rätt ut sagt förjäkligt ut.. Var med han hos veterinär innan sommaren som valde att skriva ut lugnande medel i tablett form.. och jag kan säga att varken Nelle eller jag tyckte det var speciellt skoj att försöka få i honom tabletterna.. Nelle började undra varför han helt plötsligt fått en ond matte som försökte trycka i han små piller.. och det var fler än en gång som jag hade lust att lägga mig på golvet att gråta.. så småningom så fick jag i han tabletten med hjälp av lite tonfisk men han då blev han istället helt jätteknepig och bara låg i soffan och spann... fast inte på ett mysigtgos sätt utan på ett mer knarkigt och helt väck sätt.. dessutom så kom det världens ynkligaste pip när jag lyfte upp honom och det tog låång tid innan jag vågade somna den natten.. tror att han mår illa av tabletten.. veterinären gav honom en dos på 10 mg och det är för katter som väger 5-10 kilo. Nelson väger 5,15. Så nu är planen att ge han en mindre dos och se om det kan hjälpa men inte ge honom illamåendet.. skulle kommit igång med det tidigare men varit bortrest till och från under sommaren och känns inte bra att ge honom tabletter med avbrott på flera dagar hela tiden.. Men nu ska jag ju vara hemma så antar att det är på tiden att ta upp kampen geNelleäckligatablettermothansvilja.. Hoppas hoppas på att han äter det när jag krossar det i maten.. Det är nu det är dags att ångra att jag totalt skämt bort honom så att inte är intresserad av att äta allt han får i ren glupskhet..Jaja man kan ju inte vara fantastisk och bäst jämt..

Godnatt!


RSS 2.0