Snart så..

Japp snart fyller jag år, onsdag närmare bestämt.. och nej jag tillhör inte dem som har ångest över sin födelsedag för att man blir äldre.. Äldre blir man ju faktiskt varje dag men det är inte varje dag man blir firad och får paket.. så bring it on! =) Eller ja firande och paket fående blir väl först på lördag när jag åker hemåt och hälsar på mamma och pappa men ändå..  Yeay me ;)

 

Första året dock som jag inte kommer på något alls att önska mig.. borde ju inte vara så svårt men det är helt blankt.. kan hända att det inte blir några paket.. mamma hotade att köpa något till Nelson istället om jag inte önskar mig något snart... fortfarande blankt dock.. har desperat försökt komma på om jag önskade mig något i julklapp som jag inte fick men det hjälpte visst inte heller…

 

Imorgon ska jag iväg till Vadstena igen men efter morgondagen + onsdag tror jag det är sista svängen som jag behöver åka dit.. tråkigt men tydligen så får man inte bara grotta ner sig i arkivmys utan man måste skriva den där jäkla uppsatsen också.. just nu känns det så smått stressande då jag inte kommit någonstans alls.. åtminstone känns det som det men det borde väl gå vägen.. det som får mig att vilja strypmörda någon är när man ska få till innehållsförteckning, tabeller och sånt.... infoga är verkligen inte min grej.. vet inte hur man gör och man hinner bli tokig både ett och två varv innan det blir något bra.. men men en sak i taget antar jag.. text först..

 

Ibland undrar jag.. såg en tävling när jag var i affären och handlade kattmat och då skulle man, för att vinna, fylla i vilken smak ens katt gillade bäst.. och varför.. Ehm jag vet inte? De äter insekter och ibland även kräks så + att Nelson häromdagen försökte slicka i sig det håret jag borstat bort.. en så kallad dålig idé, särskilt eftersom det inte är lättast att få bort en massa hår ur munnen om man bara har tassar att jobba med.. Ibland skulle jag vilja veta hur han tänker Nelson.. har hänt fler gånger att han ätit upp/slickat i sig en liten insekt och sedan efter det letat efter den.. som om han inte kopplar att den försvann för att han åt upp den.. antar att han både vill ha kakan och äta upp den..


En vacker dag kommer jag att blotta mig för min granne...

ja och inte för att jag känner ett starkt behov av att göra det utan för att jag tydligen är lite halvsenil ibland.. Allt som oftast så när jag väl ska gå och lägga mig och hunnit klä av mig då så klart kommer jag på att jag inte minns om jag låst ytterdörren eller inte.. och även om jag inte tror att någon kommer testa sig på att ta sig in i min lägenhet (en dag glömde jag nyckeln i låset på utsidan och den satt i tills morgonen där på... ) så känns det ändå lite olustigt om det är upplåst när man ligger och sover.. och inte orkar jag klä på mig igen så där står jag mitt i natten och leker rysk roulette med min ytterdörr.... Tur jag lägger mig på så knepiga tider..

Nelson har också lite egenheter för sig som att när han gjort nr. 2 på sin toalett så får han värsta rycken och springer runt en massa och jamar.. Vet inte om han vill göra mig uppmärksam så jag kan ta bort det eller om han helt enkelt känner sig lite lättare...

Och på tal om något helt annat så fick jag min Glossybox idag..

 

 ..och om det är någon som inte vet vad det är så kan prenumerera på Glossybox och då får man varje månad ett paket med 5 olika skönhetsprodukter; som smink, nagellack, hårvårdsprodukter osv. En del är i normal storlek och en del lite mindre och man vet inte vad man får i förväg.... Den här veckan fick jag bl.a. ett läppstift eller ja hmm lipblush står det ju faktiskt.. inte för att jag vet vad skillnaden är.. Men iaf.. Jelly pong pong i all ära (läppstiftet heter så..) jag har aldrig förstått hur någon lyckas se normal ut i läppstift.. eller ja till och med se bra ut i läppstift.. själv både känner jag mig och ser förmodligen ut som om jag är 3 och har varit i mammas sminklåda och rotat för att sedan kleta dit lite på läpparna.. Well well man kan ju inte lyckas med allt antar jag..


Jag hoppas inte det är sant...

.. ja att, som det sas när man var liten, man kunde fastna i en grimas om man inte slutade grimasera.. för vem skulle vilja se sur ut resten av livet?
 
Idag skulle jag hämta en bok på biblioteket.. och hade lite bråttom eftersom jag skulle vidare till Vadstena med tåget sen men all well and good trodde jag ändå.. Ställde mig i kö för ca 1 månad sedan för att låna en bok om högskoleprovet som är nu på lördag.. Jag har gjort det innan och då har jag bara gått dit, gjort det och sen inte så mkt mer med det.. jobbigaste var att man var tvungen att gå upp tidigt på morgonen men nu är det något ljushuvud som kommit på att provet ska vara rättvist.. Ja alltså att man inte bara i stort sett ska testa kunskaperna i läs- och ordförståelse utan nu är det hälften språk och hälften matte o liknande.. och efter att jag tagit en kik på lite uppgifter från de nya delarna så ville jag allra helst hyperventilera men det hjälper ju inte så jag kom på den ljusa idén att jag kanske kan försöka lära mig något av vad man ska kunna (detta trots att jag inte ens förstod de flest frågorna och säkert får bättre resultat om jag chansar). Så jag ställde mig i kö, kollade för säkerhetsskull för 1,5 vecka sedan om boken var på gång ifall jag skulle behöva köpa den istället.. det var den.. inga problem... fick ett sms precis innan påsk men hann inte hämta den då och sen var det var stängt i påsk.. och idag var jag därför för att hämta boken om källkritik (?). Hmm ja för det var den boken som fanns trots att det tydligt, på deras lapp, stod att jag skulle låna "Den kompletta guiden till högskoleprovet".. Frågade lite ansträngt om det fanns någon chans att boken kom till fredag då provet var på lördag.. Och nej troligtvis inte, hon bad om ursäkt och hoppades jag fick ett bra resultat ändå.. Ehh och trots en våldsam lust att slänga mig på golvet för att skrika och gråta så klämde jag fram ett leende, sa att det var lugnt och spenderade sedan stora delar av dagen med att sura, leta efter alla möjliga sätt att försöka få tag i boken och sura lite till.. Så med största sannolikhet får jag spendera min "lediga" fredag med att åka till Linköping och eventuellt läsa i något referens ex på universitetsbiblioteket om jag får eller (om den finns) köpa den för 400:-... 
 
Som tur är kan jag ibland var lätt distraherad och har både fnissat och haft ont i magen på landsarkivet idag.. Hur glad är man inte för att man inte levde för 100-150 år sedan.. Jag har fått läsa både en och två gånger och inte bara för att det är svårlästa dokument utan för att vissa saker känns så smått orimliga som att orsaken till depression (Melancholia) skulle vara "sorg över faderns dåliga levnadssätt och följd av sammanträffande med en idiot". Här har jag gått runt och tänkt att psykiska sjukdomar inte alls smittar eller överförs genom umgänge... Så ta det inte personligt om jag inte kan umgås mer.. jag är bara lite rädd om min mentala hälsa.. ;)
 
Sedan får man så smått ont i magen när de skriver om patienter som har "en skygg och rädd blick".. eller att orsaken till sjukdomen var en lätt influensa eller överdriven romanläsning och sedan läser om symptomen som så tydligt är fysiska och då funderar på om de överhuvudtaget kunde hjälpa dem minsta lilla.. men ibland så bara måste man fnissa då de tycks ha varit helt lost in space och trodde saker som att onani var en vanlig orsak till psykiska sjukdomar och får läsa  "Den sjuke har gått några terminer i skolan och är konfimerad men har sedan varit onanist och oduglig för arbete och sysselsättning" eller varför inte "vid 17 års ålder lär han ha varit onanist, i ungefär ett års tid"... Andra orsaker kunde vara; Religionsgrubbel, kärleksgrubbel, ekonomiska bekymmer, skrämsel, begivenhet på starka drycker, missbruk av tobak, fall från träd, varit med i frälsningsarmén, näringsbekymmer och felslagna förhoppningar..   
 
 
 
 

Är jag fler?

Ja som i flera personer, multipel personlighetsstörning kanske jag borde säga och ja jag vet att det inte är helt politiskt korrekt att skämta om psykiska sjukdomar men ibland undrar jag faktiskt.. Jag har de senaste månaderna gått och lagt mig senare och senare eftersom jag inte jobbar så många dagar, de dagar jag jobbar alltid är kväll, jag har inte så många fasta tider att passa och då jag är allt annat än morgonpigg. Men nu är det dock så att min B-uppsats börjar och det innebär att jag behöver ta mig till Vadstena för att rota i spännande papper som en läkare med taskig handstil skrev för 100 + år sedan och helt konstigt nog så håller de inte nattöppet för nattugglor som aldrig lär sig som jag på landsarkivet. Vilket innebär att jag nu måste försöka vända tillbaka dygnet så att jag lägger mig i vettig tid så att jag kan släpa mig upp på morgonen.. och jag vet att jag borde, eller snarare jag vet att jag MÅSTE men trots att duktiga Jennie planerar och har bestämt så finns den där andra Jennie som ja bara inte gör något som borde eller måste göras.. Hon är sjukt jobbig men tydligen mer envis än den andra duktiga Jennie så ja jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot hur den här månaden och B-uppsatsen kommer arta sig.. Grattis till mig.. (jättemycket ångest)
 
Och Ja faktiskt snart grattis till mig.. om några veckor fyller jag år.. (för de som har missat mitt patologiska behov av att upprepa hur himla gammal jag är så fyller jag 32)  och jag har ingen aning om hur det kan vara så svårt att komma på något att önska sig.. Kan vara för att jag något panikartat inbillar mig att jag inte har tid att tänka på vad jag önskar mig eftersom jag måste plugga (se på tv tycks dock inte vara ett problem)...
 
För några veckor sedan fick jag faktiskt tummen ur och bestämde mig för att pröva gröna linser som jag tänkt göra i en mindre evighet. Och jag har sagt det innan men jag måste sluta med att slänga ur mig dumma kommentarer för att fylla ut tystnader.. Råkade klämma fram att det såg ut som om jag hade/har väldigt stora pupiller, varpå optikern undrade om jag brukar ha stora pupiller och jag då kände att jag kanske borde dementera det med tanke på att det annars låter som om jag sitter hemma och pillar i mig alla möjliga olagliga berusningsmedel (vilket jag inte gör). En annan gång sa jag till honom att jag förmodligen har för små ögon för linser och att det är därför det var så svårt att få i linserna (vilket tydligen inte är ett problem som de dras med).. Fick iaf hem linserna men det var något knas med dem och istället för att korrigera brytningsfelet så gjorde de det värre och jag såg sämre med dem vilket känns lite dumt att blåsa 350:- på men nu är en ny uppsättning på gång..
 
Neh kanske dags att gå och lägga sig så att jag inte somnar dreglandes över en gammal bok som inte går att ersätta sedan. Natti
 
 
 
 
 

RSS 2.0