I´ve got nothing too do but hang around and get screwed up on you

Therapy? - Lyssna.. lite svårtsålt tydligen (trots att jag försöker) men jag tycker det är bra =)
Finns så mycket bra musik som man blir alldeles glad av att lyssna på.. dumt bara att en del gör dålig musik som slösar med den tiden man kunde använt till att lyssna på den bra.. samma sak med böcker.. sluta upp med detta! ;)

Nirvana - Where did you sleep last night?

Frågetecknen förföljer mig visst..

Idag har jag impulshandlat sprit.. igen ;) Haha nej sitter inte hemma i ett hörn och dricker sprit inte men ja vad jag ska säga.. självplock är min grej ;) Känner mig dock alltid lite skyldig när jag ska handla på systemet och när man lämnar fram leget.. känns som om de tittar på det.. tänker... hmm kan det verkligen vara samma tjej? Men aldrig att hon kan ha fyllt 20 än.. eller jo.. hon var visst lite skrynklig...låt gå  =)

Är trött trött efter att ha sovit bara ett par få timmar inatt och jobbat hela helgen men imorgon är jag ledig.. man blir så där lite extra lycklig över att veta att man är ledig dagen efter när man cyklar hemåt och då får sova hur länge man själv vill... bara jag tänker på det så känner jag mig alldeles avslappnad och glad.. kanske är lycka småsaker.. och torgdag!

Där finns nämligen att köpa (förutom grönsaker) - Dahlior och det är en annan sak som gör mig fånglad.. är helt fascinerad över att de kan vara helt perfekt runda.. min favorit form på saker är definitivt rund..

I helgen har jag ju som sagt jobbat och på vägen hem båda dagarna så såg jag en kille (inte helt ful..)(såg riktigt bra ut m.a.o.)  med jätteblåa ögon.. men ja.. han satt på en parkbänk båda gångerna och det kan ju aldrig vara ett gott tecken? Han såg ut som om han är en sån som köper cigg och öl till småbarn bara att han råkar vara snygg när han gör det.. kanske var parkbänken som gjorde det.. inte snyggdelen utan köpa ut delen.. jaja.. hur fel kan det bli?

Ikväll har jag tränat.. och hoppas på 0 träningsvärk imorgon.. hade tänkt träna imorgon med.. jobbar kväll resten av veckan sen och då funkar det ju inte att gå på några pass när man bor i Tranås.. så får bli lite "fel"...

Är det knepigt att tycka det är skönt när det bränner i musklerna? och då menar jag bara när man kan specifikt känna att det bränner i en muskel.. som vader t.ex. där börjar det ju göra ont efter ett tag men då känner man ju att just där tränar man.. med vissa andra muskler så är det bara allmänt jobbigt och då känner jag mig helt omotiverad för då känns det bara som att man gör fel och inte alls tränar någon muskel..  jaja ja jag vet.. spännande värre =)

Kommit fram till att det är nog för att jag inte gillar att göra saker i onödan.. som att gå två gånger när man kan gå 1.. sen att armarna kanske går ur led för att man måste bära på galet mycket saker om man bara går en gång är ju en annan sak..  Vad säger det om mig? Lat? Tidsekonomisk? Varit en packåsna i ett tidigare liv? Ja jag vet inte =)

De senaste dagarna har det knakat något galet mycket i rygg/axlar/skuldror/armar/handleder har också ontont i höger axel så det domnar lite ibland i lillfingret.. känns som om att om jag rör mig åt fel håll så kommer allt låsa sig i en stor knut och det kommer sluta med att jag ligger och jämrar mig orörlig på golvet.. Hmm.. *anteckna*.. alltid ha mobiltelefonen med mig, dörren upplåst, vara påklädd och se presentabel ut..  Äsch.. jag chansar på att jag klarar mig i natt utan att göra något utav ovanstående =)

Hard Rock Halleluja och natti


Isolering kanske?

Usch jag blir så arg och ledsen.. läste på Expressen om en kisse som hittades helt inlindad i gaffatejp.. vem gör en sån sak? Kissen ska tydligen må bra igen så bra det iaf men man vet ju att den som har gjort det med största sannolikhet inte är den sista som hittar på något grymt.. mot djur eller människor.. måste sluta läsa nyheterna.. är det inte hemskt så blir man irriterad istället..

Stackars Nelle får ta smällen.. så fort jag läser om något hemskt som hänt något djur någonstans så känner jag ett starkt behov av att gosa järnet med honom.. han tycks inte alltid känna samma behov ;)

Något han däremot känner för att göra ibland är att ge sig på filtar bl.a., han håller filten med tassarna och sen biter han och drar uppåt samtidigt så att han nästan skakar i kroppen.. knepigt? Ja.. lite för mycket energi kanske..

Måste avreagera mig lite mer på er om saker jag läst.. Om det där helikopterrånet, som jag helt missat fram till ikväll, så stod det en artikel om att en polisman bett om att få skjuta mot helikoptern men blivit nekad.. och JA, inte så konstigt eller? Är ju ingen amerikansk actionfilm heller.. Ja inte snällt att råna någon men inte tillräcklig anledning att skjuta någon för när de försöker ta sig därifrån

Hmm vad mera.. Jo.. läste om en kvinna som fått en rekordstor bebis.. 8,7 kilo.. tjena.. man skulle fått barn när man var 15 och man inte hört några skräckhistorier alls.. Självklart förstår man ju att det inte kanske är den mest behagliga upplevelsen man kan ha precis när bebin försöker ta sig innifrån och ut.. men ja.. de som tyckte det var så där halvfarligt bara berättar ju aldrig det.. utan bara de som spruckit, blödit halvt ihjäl och fått bebisar på 8 kilo.. inte konstigt att man har katt liksom.. (Som dessutom bara väger 4,5 kilo)

Fick godkänt på första kursens andra uppgift också.. puh.. =) MEN hade lyckats stava fel på ett ord flertalet gånger.. tendensiöst tror jag det skulle vara och jag har upprepade gånger skrivit tendiöst.. ja vad ska man säga.. man vill ju inte vara FÖR bra så att.. ja..

Imorgon är jag ledig.. wiii en hel dag (lite mindre wii). Ska åka till N-ö och hälsa på m, p och momo =) Och köpa grönsaker på torget..känner mig fånigt förtjust över att jag ska göra det =)

Nu känner jag mig inte fullt så arg och irriterad som när jag började skriva =) Så nu är det dags för lite skön nattsömn.. känns som om det kommer bli en bra sådan.. bara behagliga drömmar och inga stela kroppsdelar när jag vaknar (man ska ju vara positiv har jag hört ;)

Natti

Hjärnbrus

Hej hopp!

Idag vet jag inte alls vad jag ska skriva, det kan man ju tycka inte borde vara en ovanlighet att döma av tidigare inlägg men jo så är det faktiskt.. ovanligt tyst i skallen..

Såg dirty dancing på tv för några dagar sedan.. och visste inte att filmen skulle gå utan flipprade bara mellan kanalerna när jag hittade den.. och självklart har jag ju sett den innan.. man är ju inte tjej född på 80-talet och missar en sån sak.. men ändå fastnar man liksom.. kan inte titta bort.. kommer på sig själv med att småle lite och önska sig ett dansgolv att dansa bort en del av överskottsenergi på..  Ibland undrar man exakt vad det är man går igång på när man lyssnar på låtar som egentligen otroligt dåliga men man kan inte låta bli att vilja dansa eller när man fånler framför en film som är galet dålig.. neh jag vet inte varför det händer men visst är det trevligt när det gör det? =)

Åh vad jag önskar att allt bara kunde vara en lång helg och inget måndags segt alls.. men man säger ju att man inte riktigt uppskattar det som är bra om man inte får lite dåligt också.. bull.. Jag lovar dyrt och heligt att jag kommer att uppskatta helg alla dagar i veckan om någon skulle överväga att ge mig detta =)

Usch har lite ångest.. Idag så upptäckte jag en megaspindel i köket.. vanliga mindre spindlar brukar jag kunna förtränga och låta dem vara och hoppas på att de inte kommer vilja bo i någon av mina håligheter i huvudet när jag gått och lagt mig.. men de här var helt enkelt FÖR stor för att låta leva fritt i lägenheten.. Så efter att ha lyckats få upp spindeln på ett papper (utan att hysteriskt skrika och droppa pappret på en gång, det vill säga på andra försöket) så hivade jag ut spindeln genom fönstret.. för att plötsligt inse att den borde ju dö av ett sådant fall.. eller? Ja vad vet jag.. jag kan inget om spindlar.. men det känns ganska logiskt att de skulle dö av ett fall några våningar uppifrån.. Så nu känner jag mig helt enkelt jätteond.. (Eftersom jag är lite av en typisk lillasyster så hoppas jag innerligt att någon kommer ljuga så det förslår och säga att spindlar har en inbyggd fallskärm som de bara älskar att utnyttja.. någon? Snälla? =)

Spanat lite på nyheterna de senaste dagarna och då är det ju svårt att undvika allt som skrivs om Mats Alm som eventuellt mördat sin sambo Linda.. och ja.. vad ska man säga.. kunde han inte bara gjort slut om ha inte ville gifta sig istället för att ha ihjäl henne och sedan försöka elda upp kroppen? Hur svårt kan det va liksom?  Ja jag vet.. hur okänsligt som helst av mig =) Man kan ju undra hur han försöker förklara varför tjejens kropp brann när han hittade den? Och tänk vad trist om han inte ljuger.. Jag looovar jag letade efter henne i flera dagar och till slut hittade jag henne men då brann kroppen..  Yeah sure

Nu har kurs 2 på min historia A kurs börjat.. och det känns så där jobbigt att komma igång och läsa.. som om jag borde vara riktigt alert innan jag börjar läsa för att jag ska fatta, komma ihåg, slippa läsa texten 1 miljard gånger för att lyckas klara lämna in en vettig uppgift.. Nu är det inte så att jag är ovanligt trög.. inte vad jag märkt av vill säga.. men första kursen var en sådan som mest kräver lite logiskt tänk och sedan att formulera något efter det för att lämna in.. det brukar vanligtvis gå ganska bra.. Men Antiken.. gah.. jag kan inget om perioden, känner mig inte speciellt motiverad eller inspirerad över att lära mig mer heller och jag tvivlar starkt på att man bara kan slänga ihop något utan någon större kunskap och ändå bli godkänd. Jag förstår inte varför jag ska ha så otroligt svårt att motivera mig att göra något som jag inte känner för.. Jag är livrädd för att behöva läsa 1000 sidor om antiken upprepade gånger.. Så nu har jag alltså riktigt svårt att komma igång.. Tips någon?

Btw Anna så var det ytterligare en bok vi skulle ha om antiken.. (förutom Wikander/Wikander boken som du rekommenderade så varmt ;) Robin Lane Fox - Antikens värld.. Tror inte jag sa den senast.. eller så gjorde jag det.. Ibland pratar jag så mycket att jag inte kommer ihåg vad jag faktiskt sagt, vad jag glömt säga och vad jag önskar att jag INTE sagt =)

Jaja man kan ju inte lyckas jämt

Nu ska jag se om jag kan väcka Nelle ur hans dröm.. sprattelgubben där.. sen är det dags för mig att pilla ur linserna, packa ihop mig och lägga mig för att dregla på kudden..(Jo det har hänt men jag är oftast underbar)

Here I go again on my own..


Lite som du..

Läste den här artikeln i Aftonbladet för några dagar sedan.. och var tvungen att dela med mig av den eftersom den fick mig att le.. Neh att människor har fördomar och dumma åsikter får mig inte att le.. men när de är så pass dumma att de går ut med det offentligt och sätter sig själva i klistret så kan man inte annat än le.. Självsanering.. hur underbart som helst.. om ändå alla fördomsfulla människor kunde göra detta.. =)


"HELSINGFORS. Bilar är som kvinnor – de finns för olika ändamål.

Sa Audis försäljningschef Esko Kiesi.

Och förlorade jobbet.

I dag ångrar Esko Kiesi, 59, sin intervju med den finska damtidningen Anna.

”Viktigast på bilen är fjädringen och däcken. Viktigast på kvinnan är vrister och skor. Man kan säga att alla egenskaper på bilen också finns hos kvinnan. Jag behöver kvinnan till det hon är skapt för, att behaga mannen och vara eftertraktad. När kvinnan vägrar städa eller stryka mina skjortor är det ett tecken på att förhållandet börjar ta slut.”

Hot om bojkott

Esko Kiesi, som är frånskild och har två vuxna barn, sa också:

”Kvinnor är sämre chefer än män för att de blandar in känslor i sammanhang där de inte hör hemma. Kvinnan klarar allt utan mannens hjälp, förutom när det gäller teknik och fysik. Jag kan inte förlåta en kvinna som självförvållat blir fet.”

Efter ett dygn av bojkotthot mot Audi lämnade försäljningschefen i går in sin avskedsansökan."


Var i Vadstena på landsarkivet i måndags men den här gången hittade jag inget intressant alls.. fick inte svar på några av de frågor jag undrade över.. och kände mig så otroligt tjurig sen.. jag vet.. inte speciellt vuxet men det kan man ju inte vara jämt, eller? =)

Klagat lite hos mamma också över att alla släktingar man hittar är bönder, pigor osv osv. Inte en endaste yxmördare, sinnessjuk idiot, förrymd brottslig, zigenare, kringresande tivoliarbetare, av avvikande religiös övertygelse. Neh inget spännande alls faktiskt.. ska det vara så mycket att begära att någon i släkten skuttade i båten till ett annat land och plockade med sig någon därifrån? Eller la in sig på någon form av hospital, rånade en bank eller dansade nakna i olämpliga sammanhang?
 
Min morfars pappa emigrerade till Usa.. för att komma tillbaka efter 2 år.. eh? Ja neh man ska väl inte gnälla.. Jag kommer kanske inte heller vara så spännande att hitta för framtida barnbarns barn ;) Vissa sjukdomar är ju dessutom ärftliga så det får man väl vara tacksam för att det inte ligger i släkten och om de inte gjort vad de gjort så hade jag ju inte kunnat sitta här och gnälla heller för den delen.

Hittade iaf en släkting som var borgmästare i Härnösand i slutet av 1600-talet.. (Japp heela vägen från Norrland mot Småland har vi minsann förflyttat oss). Visade sig dock att han var ansvarig för att halshugga häxor och slösade bort en del av Härnösands stadskassa.. haha.. ja vad ska man säga.. man kan ju inte lyckas jämt =) Kanske tur att efterföljande barn inte hade så stort ansvar ;)

För er som ännu inte förstått varför det är så roligt med släktforskning så kan jag ge er några bildexempel


Ortsnamn





Underlig humor tycks jag ha ärvt om inte annat.. tack Moffa o Momo


Så här roligt tyckte jag det var att sitta på stationen i Mjölby och vänta på att tåget skulle komma in (Nej det är inte jag på bilderna =)





Ytterligare en ärvd sak.. min pappa har en hel bunt med fotograferade blommor och insekter.. (som alltid har stört mig lite ;)


Drömde en störd dröm i natt igen.. jag bodde i en liten etta.. med mina tio katter.. och sedan upptäckte jag att det längre in i gaderoben fanns ett extra rum.. men alla möblerna hade börjat ruttna för att någon hade gömt mat m.m. mellan dynor osv. Dessutom fanns det ca 20 katter boendes i det här rummet... Vilket lämnade mig med problemet att sanera rummet + att försöka ta hand om och ge katterna ett nytt hem.. jag var alldeles förstörd.. *Sucka* Varför kan jag inte få drömma något trevligt? Några tips? Vad göra? Det jobbigaste är när man är så där halvvaken i sin mardröm och gör allt för att fixa till det för att allt ska bli trevligt igen (men ändå ordnat så realistiskt som möjligt för att passa i drömmen) .. ja hur knepig är man inte..

Tror jag ska testa att sitta i soffan och lyssna på musik som får mig att le och just le lite mera innan jag går och lägger mig.. Det borde fungera? Jag återkommer så får ni veta om det hjälper..

Nattinatt

Och Grattis på födelsedagen Leif =)



Goda avsikter men jag är en Alfons..

Ja visst hade jag tänkt få en massa saker gjorda idag men som vanligt dök Alfons-Jennie upp och bestämde sig för att ta det en annan dag =) Har iaf läst färdigt texten till moment 1 på historian men inte börjat med uppgiften än som jag tänkt mig.. Jaja. man kan ju inte lyckas jämt

Har fortfarande semester och ja vad ska man säga.. Både Gött och Skönt =) 

Semestern inleddes med ont i hjärtat och en dos skepticism.. Var av någon anledning überstressad de första dagarna av ingen bra anledning alls vilket gav mig lite ont i hjärtat och eftersom jag hade lite pensionärsont så passade det ju bra med att åka till Falköping och besöka släktforskardagarna där..  Efter lite letande så hörde jag snart trumpetande och såg en ström av pensionärer på väg åt samma håll och visste att jag måste hamnat rätt ;) Köpte på mig lite böcker hem men kunde varit mycket bättre förberedd och faktiskt antecknat det jag var intresserad av att veta.. Ni skulle se pappershögen med info som fortfarande väntar här hemma på en genomgång och uppsortering.. Vilken bra arkivarie-too be jag är.. *suck* =)

Den skeptiska delen av början på min semester får representeras av tjejen som kläckte ur sig "Ja man undrar ju om flugor känner igen varandra.." Verkligen? Gör man verkligen det? och sprayade Anarkist symboler.. Man (jag) undrar om de som sprayar dessa verkligen tänkt igenom det här med anarki? Neh skulle inte tro det..

Hmm.. inte meningen att vara så dryg men oprovocerad stress tycks göra mig just lite dryg.. ska jobba på det.. jag lovar.. tar det en annan dag bara ;)

Gjorde ett avstamp hemma hos mamma och pappa innan resan till Helsingborg och Teresa. Och där gluttade jag lite i gamla böcker (varför gå och lägga sig?) och hittade en som min farmor ägde då hon levde



Den innehöll bl.a. hur man skulle klä sig för att dölja vissa skavanker.. Allt går dock tydligen inte att "klä bort"



Som tur är så innehåller boken också lite gymnastiska övningar så att man inte behöver bli alltför deppig och rådvill efter att ha läst detta..



Så nu inget sitta där i soffan och dega.. väck med däcken! =)

Efter lite föräldrarbesök åkte jag vidare till Helsinborg.. där väntade förutom Teresa; Pelle och Tove



Tove





Pelle



Mer Pelle



Förutom att fota katterna som en galning så hann vi med lite choklad drickande



Ett besök på Teresas koloni



Inne i stugan

Sebastian, Leif, Sophia och Pelle var också med. Vi spelade krocket och rensade stuprör medan Pelle trampade runt bland blommor och bär.













På lördag kvällen så Turade vi (Satt kvar på båten mellan Helsingborg - Helsingör för att äta).


Teresa och Sebastian



Leif och Sophia




Jag och kyparen..


Neeh jag bara skojar.. men mat fick jag iaf av honom.. och vin.. vad mer kan man begära? (Slippa betala kanske..) ;)

Förrätt



Huvudrätten som jag valde (Leif likaså)



De andra tog Pot au feu



Är det bara jag som tycker att mat inte ska se ut som den gjorde från början när den väl är färdig?

Jaja..gott var det säkert ändå.. efterrätt blev det också



Sedan klev vi av i Helsingfors där jag smuttade på en Appel Martini.. inte så tokigt inte



För att sedan åka tillbaka till Helsingborg.. dricka ett sjukt billigt glas vin på 20 minuter (Japp ni slipper kort på detta.. prioriterade att dricka upp ;)

Sedan avslutade vi med att bara vara på just "Bara vara" med dricka och lite "Jag har aldrig.."

Dagen efter så var Leif modig och badade i blåsten och den inte alltför höga temperaturen



Sedan var dags för hemfärd för min del och så småningom kom jag till Tranås.. och Nelle.. Han var precis lika söt som vanligt (Men luktade helt annorlunda, vad har du gjort med honom Johan?) Mja.. vet inte vad jag tycker om det hela.. man ska ju lämna tillbaka det man lånat i sitt ursprungliga skick men för övrigt så verkar han helt ok så ja.. Försökte väga honom i morse för att se om han krympt (Av någon anledning så tycker jag alltid att de katter jag haft genom åren sett mindre ut när jag kommer hem än när jag åker på semester). Nelle ville dock inte veta av någon vägning utan sprang och gömde sig under sängen när jag drog fram vågen.. Vet inte vad han tror att jag ska göra med den egentligen men ja man kan ju inte vara nog så försiktigt tycks han tänka.. Så inte vet jag om jag har taskigt minne eller om han krympt på riktigt ;)

Semestern är ju som tur är inte riktigt slut än men nog så väl den här dagen.. så dags för mig att natta mig själv och säga det även till er..så nattinatt =)


RSS 2.0