Varma vindar

*Wohooo*.. tandläkarbesöket passerade utan vare sig terror eller extrem smärta.. kom därifrån med en rejäl bedövning (kändes inte direkt uppmuntrande att mamma sa att det syntes att jag var bedövad.. kändes redan som om halva ansiktet var enormt och släpade efter.. men men..) och 300:- mindre fattigare än vad jag hade trott jag skulle vara.. måste komma ihåg detta om jag nu skulle behöva laga ett till hål  så man slipper stressa över det innan man ska dit.. min nya tandläkaren är alldeles underbar.. Snabb, fåordig och orsakar ingen smärta.. Kan det bli bättre? Fast han höll fast min tunga ett tag vilket gjorde hela andningsgrejen mycket besvärligare.. så ja.. kanske inte ska virka en medalj ändå när jag tänker efter... En sak som var lite underlig är att under den här hållafasttungan-fasen av lagningen så tänkte jag "don´t cut off my airsupply..". Ja vad säger man.. har jag problem eller tittar jag helt enkelt på för mycket tv?

Har dock tyckt lite synd om mig så här framåt kvällskvisten.. bedövningen har släppt och det ömmar i munnen. Kan delvis bero på att jag lyckades tugga en hel del på kinden när den var bedövad... Sedan har jag drabbats av mycket mer allergi i år än jag brukar.. normalt brukar det hålla sig till kli i ögonen men nu känner jag mig helt förkyld.. näsan rinner och jag nyser en massa.. Fast jag snorar gärna ett tag till om mormor får bli lite bättre.. stackarn är allergisk mot många fler saker än jag och bl.a. mot en del mediciner.. hon fick åka in till sjukhuset för att hon blev röd över hela kroppen  och svullen. När jag var där så rann ögonen och såg mycket trötta ut.. håll tummarna för att hon blir bättre snart.. hon behöver ett par extra tummar nu!

För att prata om något helt annat.. att jag är beroende av cola vet kanske fler än jag men.. vem kunde anat att jag är beroende av Grekland? Jo ok kanske inte helt otippat men.. har börjat drabbas av abstinens vilket uttryckt sig i olika typer av hallucinationer.. Säkert förutsakat av de varma vindarna... häromdagen så kändes det nästan som om man var i det varma Grekland åkandes på moped med varma vindar som fläktar.. ikväll så är det en sån där kväll där det är vaarmt i lägenhet och det är alldeles lagom svalt på balkongen .. gaah.. vill dit

Men.. intet att bli ledsen över.. 3 veckor kvar sedan befinner jag ju mig på franska rivieran.. *wohoo*.. vilket för mig till ett till *wohoo*.. jag fick kompledigt imorgon..ska bli skönt att få vara ledig en till dag.. tänkte tillbringa den med att försöka handla lite saker inför resan.. typ något att bada i.. har hört att det ska finnas vatten vid rivieran och man vill ju vara förberedd ;) Jag gillar ju dessutom verkligen att bada.. så där lite för mycket.. fånmycket kanske.. men hur skönt är det inte att simma och flyta och plaska i alldeles kristallklart vatten..

Nu ska jag snart runda av men jag bara måste få dela av mig om en notis jag läste i en tidning med överskriften "Kvinnor har mardrömmar (och män har heta drömmar)"

                                                 Bekymmer över upplevelser från förr uppträder i kvinnors drömmar.
                                                 Kvinnor har nämligen fler mardrömmar än män,
                                                 som oftare drömmer om sex.
                                                 Kvinnors mardrömmar är dessutom mer intensiva än männens.

Och jag som alltid känt mig så nöjd med att vara kvinna.. nu känner jag mig inte helt säker längre...

Godnatt!


Valet och botox i pannan

Insåg för 1-2 veckor sedan att det är val snart.. sen dröjde det ca 1 vecka innan jag lyckades klura ut vad exakt varför man ska rösta.. Först så drabbades jag av "men hallihallå hur i hela friden ska jag kunna välja en gubbe eller tant som jag vill skicka till Europaparlamentet?... neh just det.. jag hoppar över att rösta.." - attityd.. för att sedan drabbas av en stor dos dåligt samvete.. hittills har jag varit duktig och röstat i alla val som jag vetat om (eller?) och det känns ju som om att man borde rösta.. men för att rösta så borde man ju verkligen ta reda på vad de olika kandidaterna står för.. så många borden.. så jobbigt det blev helt plötsligt.. får klura en stund till på hur viktigt just det här bordet är..

Btw jag råkade ha ihjäl en liten insekt i ren förskräckelse över hur läskig den var *ångest*

Läste för ett tag sedan i en tidning om människor som gjort olika skönhetsingrepp.. och då var det flera som sprutat in.. hmm ja kan det vara botox kanske? i pannan.. Något liknande var det iaf.. och.. jag förstår inte varför.. Vill de inte kunna få veck i pannan? Jag har kommit underfund med att jag tycker att det är charmigt om man kan rynka pannan.. Så knepig är jag.. så inga krav på tall, dark and handsome här inte.. rynkpanna och.. hmm ja resten får jag klura på.. Så sluta släta ut era pannor! =) .. fast vad vet jag.. kanske tycker de flesta att släta pannor är något av de bästa som finns.. och kanske kommer jag också drabbas av "Oh nej jag kan rynka min panna"- ångest om en 10 år men jag hoppas inte det.. är inte så förtjust i sprutor nämligen..

Vilket för mig till att jag måste till tandläkaren imorgon.. hjälpbläkräksochfy.. normalt sett så borde jag sitta här i soffan och vara trött och lycklig över att jag är ledig imorgon efter att ha jobbat hela helgen.. men.. nu ska jag spendera min lediga dag med att stressa över att jag ska till tandläkaren och laga hål.. Men det gör ju inte ont har jag för mig.. eller? kanske gör det det och jag har förträngt det? Ska ju vara där typ max en halvtimme.. En halvtimme av smärta och tortyr har man ju varit med om tidigare så det här ska nog gå bra.. *godegudsnällasötajaggörvadsomhelstförattslippasmärtansnällasnällasnälla*

Känns verkligen skönt att man är lugn som en filbunke

Och på tal om att jag inte alls stressar över saker (erhm) så flyger jag till Frankrike om bara tre veckor nu (!!!) Kulstresskulkulstress

Nehe barnen nu är det dag att sova!

Godnatt

Hej på dig Evert

Ni vet hur det är när man är så trött att det känns jobbigt att behöva gå och lägga sig för att man måste borsta tänderna och pilla ut linserna först? Jag har för längesedan passerat det stadiet, glidit förbi att det är ansträngande att behöva ta beslutet om att gå och lägga sig och landat någonstans runt att det är ansträngande att existera.. Japp ni har förstått rätt.. jag är TRÖTT! Är inte van att gå upp tidigt flera dagar i rad med följd att jag gått och lagt mig för sent varje kväll och imorse var det dags att släpa sig upp 04.15 med halsont och huvudvärk. Det kändes som om jag hade haft besök under natten.. Av en vampyr.. fast den här var inte av den vanliga sorten utan en som inriktat sig på att tömma människor på vatten istället för blod... Nu har jag visserligen inte hittat något bitmärke på halsen men jag har ett mystiskt rivsår på benet som är en si så där 5 centimeter långt.. Detta hade jag inte när jag gick och lade mig.. ni förstår att man blir misstänksam..

Nu har jag under dagen försökt kompensera detta + att lindra mitt halsonda med att dricka vattenvatten och åter vatten.. inte ett helt bra beslut.. det visar sig att man blir väldigt kissenödig av att hinka i sig vatten.. men man lär så länge man lever.. runt 60-års åldern bör jag väl ha lärt mig lägga mig i tid, klä mig efter vädret och tänka efter innan jag pratar.. så nu är det bara att invänta visdom.. ;)

Men nu ska jag inte vara sådan.. positiva tankar... det var ju fint väder vid 5 när man cyklade på morgonen, härlig luft, knappt några bilar.. Jag har lyckats övertala mig att träna 3 dagar i rad nu trots att jag varit komatrött och.. och.. eh.. ja JUST DET.. jag får sova hur länge jag vill i morgon!! Kan det bli bättre..? Jo iofs.. om jag hade varit ledig flera dagar i rad som alla andra.. och hade choklad hemma.. och någon som bar mig till sängen och bäddade ner mig.. något som lindrar mitt halsonda... och... hmm ja kanske dags att byta ämne innan jag börjar gråta....

Jag gillar när jag var på loppis här om dagen och plockade på mig 10 knappar och ett garnnystan (ja.. vet inte riktigt varför men jag kommer nog på något). När jag skulle betala så frågade tanten en av de andra tanterna vad knapparna kostade och då sa jag att det stod 50 öre styck på burken.. och då fick jag svaret.. Neh men så mycket kan vi ju inte ta.. 1 krona blir det och 2 för garnet.. Varför kan det inte alltid vara så att den som tar betalt prutar ner priset själv? =)

Gaah.. mindre än en månad kvar till Frankrike.. måste leta bikini nu på riktigt.. och ja på tal om det.. var är mina muskler? Jag kan nog nästan påminna mig om att jag läst att man får muskler när man tränar.. vem har glömt mig och varför? Och viktigast av allt.. var kan man klaga?

Nehe nu ska jag vara cp framför min tv en stund innan jag går och lägger mig..

Godnatt!


Ibland undrar man..

Jag har hört att man tänker en hel väldig massa tankar under en dag.. var säkert en hög siffra inblandad som jag kunde kommit ihåg om jag inte tänkt på annat =) Och ja vad jag skulle komma till är att VILKEN TUR! Då kan det ju eventuellt dyka upp en och annan tanke som inte är helt knepig..

Idag på jobbet så var jag helt oskyldigt på väg till min plats.. och så gick jag förbi en kille som jobbar där också.. och då.. håll i er.. tänkte jag.. "drömde jag om honom i natt?" Men jag kunde för livet komma på vad jag skulle ha drömt... Jag tror inte det var helt obehagligt dock för har inget minne av någon obehaglig dröm..VIlKEN TUR att ingen kan läsa ens tankar =) Och för er som undrar så, nej är inte intresserad av honom, har i stort sett lagt märke till att han lever som alla andra på jobbet.. vilket gör min tanke helt klart mycket skummare...

Eeh.. "Fota misstänkt könssjukdom med mobilen, Snart kan du skicka mms och få läkarutlåtande" så stod det på Aftonbladet.. (!?) Skärp dig och gå till en doktor... tycker jag låter bättre..

Man undrar ju lite hur hjärnan är ihopkopplad ibland.. lyssnar på "Because the night" med Cascada nu.. och tänkte precis att det var ett skönt dunk i låten.. ja inga stora tankar här idag inte.. och då.. kom jag ihåg.. hur en killkompis för en evighet sedan (10-15 år sedan) tryckte mitt öra mot en byrå (högtalaren var däri) och sa något i stil med "känner du vilket skönt dunk det är".. skit också jag har blivit kille..men man kan ju inte låta bli att bli glad när man hör låten.. puh! är nog tjej ändå =)

Hyrde tre filmer i lördags. Detta hade jag lovat mig själv att inte göra då det alltid slutar med att jag bara ser 1 och sen måste lämna tillbaka filmerna.. men nu kunde man ju ha filmerna en hel vecka så då övertalade jag mig själv (taskig karaktär) att jag visst skulle se filmerna när jag har en heel vecka på mig.. ja.. imorgon ska de in.. men jag har faktiskt sett 2 den här gången så det så.. och till mitt försvar kan jag säga att den första filmen jag såg var sjukt trist.. hade medvetet valt en komedi som lät lite lagom hurtig, gullig, okrävande tankemässigt men.. seeegt.... fick flera gånger kväva en impuls om att gå och diska istället.. tror iofs så här i efterhand att det inte hade varit ett så dumt beslut... The women heter filmen för er som nu känner er lite sugna på att se den =)

Idag kom min egen ihopkomponerade müsli =)




Det är chokladdrops i den, vilket leder mig till en riktigt problem.. hur ska jag kunna separera chokladen från allt annat? =) Neh då.. nötter, puffar och annat gott i så det ska nog gå ner =)

åh apelsinjuice


Köpte Leilas tidning igen.. men drabbades av en ofantlig avundsjuka efter att ha bläddrat några sidor så var tvungen att lägga ifrån mig tidningen.. =) Får väl se om jag kan komma över det hela..

Idag fick jag reklam från åhléns och lite värdekuponger.. och jag blev lite lycklig när jag hittade den här (tur att man inte är rubbad iaf *puh*)



Och neh 20% är inga stora pengar men alla ursäkter till att titta på och köpa ny bok är bra ursäkter.. 

Åh har ni sett såna där Amigurumis? Alla är hur söta som helst.. eller kanske inte alla.. fast måste tycka alla är söta annars får jag dåligt samvete .. sådetså (så går det till i min komplicerade värld)

Neh nu är det nog bäst att jag börjar närma mig sängen.. har bestämt mig för att ställa klockan tidigt imorgon (för att vara lördag) och eventuellt åka till Linköping och handla lite.. har bestämt mig för att bestämma imorgon på morgonen om jag åker eller inte.. HA!.. gissa vem som kommer snooza sönder morgonen för att sedan bestämma sig för att sova till 12 istället =)

NattiKram!

Detärintesant.com

Ja så känns det lite nu... gaah irritation! Kan inte skriva om vad men ja.. I förrgår läste jag mitt horoskop i Tranås tidningen (vilket jag aldrig gör annars) och där stod det något om att en försening eller liknade skulle ställa till det för mig.. vilket det gjorde.. (jag tror inte på sånt).. sen idag så lyckades jag snegla på horoskopet igen.. och detta var inte medvetet (faktiskt!) och där stod det något om att en person skulle göra mig irriterad.. och voila.. Jag är irriterad! fasiken jäkla skit! .. nu kan jag ju inte läsa mitt horoskop någonsin mer.. men hur ska jag kunna låta bli nu när saker och ting verkar stämma? Och ska det verkligen stå negativa saker varje dag just under mitt horoskop? Nu måste jag ju läsa horoskopet varje dag i hopp om att det kommer stå  något bra och sedan i ren förskräckelse inse att det kommer gå illa igen.. 

Jag får vara som en gås där vattnet bara rinner av.. Hmm finns det något sådant ordspråk? Eller var det logiskt bara för mig?

I helgen så lossnade skruven som höll fast stänkskyddet till hjulet på min cykel.. jag gick sedan med cykeln en sväng och då tog det helt plötsligt tvärstopp för den fastnade mot hjulet..så då vågade jag inte cykla mer utan bestämde mig för att duktigt laga cykeln själv.. och det hade väl inte varit så svårt att pilla dit en skruv.. men det var för tajt mot däcket så kom fram till att hjulet måste väck.. så jag skruvade lite.. inga problem alls *nöjd*.. sedan.. så upptäckte jag att bromsarna låg emot vilket gjorde att jag ändå inte fick loss hjulet utan att ge mig på att tömma luften ur däcket.. och då jag inte har någon pump hemma så kändes det hela plötsligt mycket omständigt.. (för att inte tala om att den kortaste skruv jag hittade var för lång och inget att fila med). Granntanten kom ut och ville erbjuda assistans när jag i mitt något fördummade/irriterade tillstånd försökte mig på att rycka loss hjulet... Hon föreslog att jag skulle lämna in cykeln, vilket nu är gjort *puh*.. Btw Lagacykelnfarbrorn såg så snäll ut så man fick lust att adoptera honom.. =)

Köpte ett nytt lyse till cykeln också.. jag pillade upp kartongen och hittade fästet som skulle sitta på styret.. och sedan en annan del (det här jag skulle ha tänkt alternativt tittat på skissen) Jag testade att sätta ihop de två.. vilket till viss del gick.. vilket jag inte skulle gjort.. för sen fick jag inte isär dem.. och nu har jag inget fäste till mitt lyse.. japp.. så mycket för att vara duktig och fixa saker..

Avreagerade mig lite på pappa i telefon efter detta och hans respons var "Ja ibland har man såna där dagar..".. Dagar?! Ha!.. började närma mig en vecka ville jag snarare påstå.. men.. kändes ändå ok.. var ju söndag och det kunde ju inte vara så att min otur skulle fortsätta in i en ny vecka.. så räknade kallt med att det hela skulle trappa ner under söndagen. (Detta var förstås innan jag drog ner stången till duschdraperiet och lyckades blåsa köttfärssås i ansiktet.. japp..

Jag har kommit underfund med att jag inte kan powernappa.. När jag ska sova en sväng mitt på dagen (vilket heller aldrig händer) så sover jag minst en timme och är hur svårväckt som helst sen.. Kanske är det därfor jag aldrig lägger mig och sover mitt på dagen även om jag är jättetrött och hinner.. blir för jobbigt att försöka vakna till helt enkelt.. Jag önskar att jag kunde effektiv sova lite varstans som en del gör.. men inte jag inte.. de gånger jag somnat i bil/tåg/buss eller liknande under mitt vuxna liv kan jag lätt räkna på en hand.. why?

Neh.. har hört att man ska göra istället för att tänka.. (eller så hittade jag möjligtvis på det nu.. ) Så nu är det dags för liten klumpig att sova..

Godnatt! =)


Inte min dag...

I natt drömde jag att jag fick reda på att jag var släkt med Adolf Hitler.. m.a.o. det där med att hålla tummarna för att inte drömma knepiga drömmar fungerade inget vidare...

Känner mig helt gnällig och ur balans idag.. tror ni att man själv orsakar negativa saker som händer än eller är man bara sämre rustad för att hantera dem just för att man känner sig ur balans? Ja jag vet inte.. känns som om allting kliar, gör ont, blir fel, går fel... ja ni fattar..

Lyckades med konststycket att först sätta i halsen och sedan hostade jag så dant att jag började nysa för att avsluta med att bita mig i tungan.. Lite av höjdpunkten på dagen får jag säga..

Och när jag cyklade hem från jobbet så såg jag en igelkott som tyckte att det var en bra idé att försöka ta sig över vägen precis vid en rondell.. med resultat i att jag kommer att oroa mig som en tok över att den kommer att bli överkörd.. Nu vet jag att jag inte kan oroa mig för verenda igelkott som hamnat fel i livet men ja.. jag vet inte hur man låter bli heller.. Om det är någon som vet hur man bli mindre blödig så är ni hur välkomna som helst att berätta detta för mig..

Hmm neh sorry inte meningen att göra alla andra deprimerade också =) Jag byter ämne *bytabyta*

Jo. just det.. klurade lite på en sångtext härom dagen...

"Om du var vaken skulle jag ge dig, allt det där jag aldrig ger dig.. jag ger dig min morgon.. jag ger dig min dag.."

Vaddå OM?! Vad är det för värdelöst löfte..  Inte så svårt att lova något om man vet att förutsättningarna inte kommer att infrias.. mm... skäms säger jag! =)

Med lite risk för att låta dryg.. bläddrade i en tidning och då hittade jag ett mascara test med bilder.. och.. ja vad ska jag säga..



Ger många fransar? 10? Många? Ögonfransarna ser ju ut att ha klibbat ihop totalt.. Om förutsättningarna var att man varit ute i spöregn eller gråtit väldigt mycket så kanske jag kan gå med på det..

Gah.. attans bananer... nu känner jag för att festa.. dansa.. men eftersom det är tisdag , klockan är halv 12 och jag börjar jobba 9 imorgon så är det ganska dålig tajming..  typiskt.. måste skaffa mig en sov och matklocka tror jag så att kroppen fattar.. eller kanske sluta lyssna på bra musik.. Ja hur som haver så är det bäst att försöka sova nu iaf!


Godnatt!


Min lediga dag..

..började inget vidare får jag säga.. jag drömde (och ja det här är sant).. att någon friterade och åt kattungar och att jag bevittnade när de skulle sänka ner kattungarna i en fritös..

Hmm ja vad ska man säga.. passera start och gå direkt till psyket..

Upptäckte också att jag vaknat mycket senare än vanligt (kl 1), halsen sved, näsan var täppt, ögonen röda och all allergi medicin var slut.. ja ni förstår att man önskar att man hade en till ledig dag efter den här för att återhämta sig från den första men men..

Kom iväg till biblioteket iaf och lånade en franska reseparlör.. nu tror jag väl att jag säkert kan få ur mig en halv mening på franska med hjälp av den men jag kan inte för mitt liv  förstå hur jag ska kunna förstå något svar jag får.. får väl nicka och le.. fanns faktiskt en sektion i boken med kroppsspråk också.. kanske ska hålla mig till den sidan..

Fast det roligaste i boken var under rubriken "Flörta". Det började med uttryck som: "Du har underbara ögon", "Jag tycker om ditt skratt", "Jag gillar dig" och "Jag tycker du är fantastisk". För att helt plötsligt gå vidare till "Jag älskar dig" (snabba puckar). Men sen kommer"har du någon pojkvän/flickvän" och "är du bög/lesbisk" (ett vettigt förslag hade ju kanske varit att fråga det innan man säger "du är fantastisk" och "jag älskar dig" men vem är jag att döma).
Skulle man nu få nekande svar på pojkvän/flickvän frågan så fortsätter det med "ska vi tillbringa natten tillsammans?" och "men bara med kondom!".  Och går det här också vägen så kommer "Var det skönt för dig?", "Det var underbart". Men jag måste säga att favoriten är slutet: "Var snäll och gå nu!", "Stick" och "lämna mig ifred".  Där har man ju konversation för en hel kväll.. eller ska jag kanske säga en helkväll..

Det har tillkommit en ny funktion på mitt badkar.. hightec tänker ni kanske nu.. neh.. ingen uppgradering här inte.. jag har lyckats städa fram en gungfunktion som är allt annat än avslappnande när man ska bada eller duscha.. hur frustrerande som helst.. och eftersom jag är en jagtardetimorgon-flicka så lär jag väl vara frustrerad ett tag till ;)

Och nu ett lite allmänt klagomål.. HUR ska jag kunna bli brun om det inte är soligt varje dag? Neh just det.. taskigt värre.. jag var hur glad som helst efter att ha spenderat 1-2 timmar på balkongen i solen och gått från vit-rosa till beige-rosa men ja nu lär man väl snart vara tillbaka på vit-rosa igen... ;(

Hade en nära-grekland upplevelse på balkongen.. Satt i solen och när man blundande så kunde man liksom föreställa sig en lång härlig strand och att om man öppnade ögonen så skulle man se glittrande kristallklart vatten som väntade på att bli badat i.. men neh... så bra var det ju inte.. men en flicka måste ju få drömma lite..

Hade en liten fest här hemma efter min födelsedag och nu har jag fått presenter så att jag både kan lukta gott, äta och dricka gott. Tack så mycket =). Tömde kameran nyss och det var inte många kort tagna jag har dessutom lyckats fastna på alla i stort sett så därför får ni inte se dem =) det blir kort på tårtan istället =)



Inte så vacker men jag gillar ju choklad.. för er som inte redan visste =D

Neh dags för sömn.. håll tummarna för en behagligare dröm och en bättre dag imorgon =)

Natti!

RSS 2.0